Πατσαβουρόπιτα Λέρικη

Βαθμολογήστε αυτό το αντικείμενο
(0 ψήφοι)

Πρόσθετες Πληροφορίες

  • Υλικά:

     

    ( για ένα στρόγγυλο ταψάκι 24εκ)
    1 φλιτζ. Γιαούρτι στραγγιστό
    1 φλιτζ. Ζάχαρη
    2 Αυγά
    1 κουτ. γλ. Βανίλια
    1 φλιτζ. Ηλιέλαιο
    200 γρ. Φύλλο κρούστας

  • Εκτέλεση:

     

    Χτυπάμε τα υλικά σε βαθύ μπολ με το μίξερ χειρός.

     

    Βουτάμε μέσα στο μίγμα τα φύλλα και στη συνέχεια τα στρώνουμε μέσα στο ταψάκι πιέζοντας λίγο.

     
    Ψήνουμε για 30 λεπτά στους 200º ( σε προθερμασμένο φούρνο).

     
    Προσθέτουμε 2 φλιτζ. νερό και 2 φλιτζ. ζάχαρη και αφήνουμε το σιρόπι να βράσει για 10 λεπτά.

     
    Περιχύνουμε με κρύο σιρόπι τη ζεστή πατσαβουρόπιτα.

     

    Μόλις ρουφήξει το υγρό σιρόπι είναι έτοιμο.

     
    Σερβίρεται με παγωτό.

  • Χρόνος:
  • Δυσκολία: Εύκολο
  • Μερίδες:
Login to post comments