Ψητό Κατσαρόλας με Σαν Μιχάλη

Βαθμολογήστε αυτό το αντικείμενο
(1 Ψήφος)

Συνταγή: Δημήτρης Ανδρέου
Πηγή: Περιοδικό “Cook Book”, Εφημερίδα «Έθνος της Κυριακής», Τεύχος 16, Νοέμβριος 2009

Πρόσθετες Πληροφορίες

  • Υλικά:
    • 1 ½ κιλό νουά μοσχαρίσιο
    • 1 ποτήρι κρασί λευκό
    • 3 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
    • 1 καρότο σε ροδέλες
    • 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
    • 12 φετούλες τυρί Σαν Μιχάλη

    Για τα μανιτάρια:
    1.2 κιλό μανιτάρια
    3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
    1.2 ποτήρι κρασί λευκό
    2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
    1 κουτ. γλυκού θυμάρι ή δενδρολίβανο
    Αλάτι, πιπέρι

  • Εκτέλεση:
    • Ζεσταίνουμε το λάδι σε φαρδιά κατσαρόλα και ροδίζουμε το νουά από όλες τις πλευρές.
    • Σβήνουμε με το κρασί και το αφήνουμε να εξατμιστεί.
    • Προσθέτουμε τα κρεμμύδια και το καρότο, χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε το κρέας να ψηθεί μέχρι να μαλακώσει εντελώς.
    • Το αλατίζουμε όταν αρχίζει να μαλακώνει.
    • Όσο ψήνεται, μπορεί να χρειαστεί να προσθέσουμε νερό.
    • Παράλληλα, σοτάρουμε τα μανιτάρια στο ελαιόλαδο.
    • Σβήνουμε με το κρασί, τα αλατίζουμε, προσθέτουμε το θυμάρι και το σκόρδο, τα σκεπάζουμε και τα αφήνουμε να μαλακώσουν.
    • Μόλις μαλακώσει το κρέας, το κόβουμε σε φέτες και το ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα μαζί με το ζουμί του και τις φέτες του τυριού με πιπέρι ανάμεσά τους.
    • Ρίχνουμε στην κατσαρόλα με το νουά και τα μανιτάρια που ετοιμάσαμε, σκεπάζουμε και σιγοψήνουμε μέχρι να λιώσει το τυρί.
    • Σερβίρουμε αμέσως, με ρύζι, τηγανιτές πατάτες ή πατατούλες στον ατμό.
    • Τip: Αντί για Σαν Μιχάλη, μπορούμε να βάλουμε κεφαλογραβιέρα ή οποιαδήποτε άλλη γραβιέρα με ήπια γεύση ή ένα καλό κασέρι.
  • Χρόνος: Προετοιμασία: 20’, Μαγείρεμα: 2 ώρες
  • Δυσκολία: Μέτριο
  • Μερίδες: 6
Login to post comments