Συνταγή: Δημήτρης Ανδρέου
Πηγή: Περιοδικό “Cook Book”, Εφημερίδα «Έθνος της Κυριακής», Τεύχος 16, Νοέμβριος 2009
Ψητό Κατσαρόλας με Σαν Μιχάλη
Πρόσθετες Πληροφορίες
-
Υλικά:
- 1 ½ κιλό νουά μοσχαρίσιο
- 1 ποτήρι κρασί λευκό
- 3 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- 1 καρότο σε ροδέλες
- 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
- 12 φετούλες τυρί Σαν Μιχάλη
Για τα μανιτάρια:
1.2 κιλό μανιτάρια
3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
1.2 ποτήρι κρασί λευκό
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
1 κουτ. γλυκού θυμάρι ή δενδρολίβανο
Αλάτι, πιπέρι -
Εκτέλεση:
- Ζεσταίνουμε το λάδι σε φαρδιά κατσαρόλα και ροδίζουμε το νουά από όλες τις πλευρές.
- Σβήνουμε με το κρασί και το αφήνουμε να εξατμιστεί.
- Προσθέτουμε τα κρεμμύδια και το καρότο, χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε το κρέας να ψηθεί μέχρι να μαλακώσει εντελώς.
- Το αλατίζουμε όταν αρχίζει να μαλακώνει.
- Όσο ψήνεται, μπορεί να χρειαστεί να προσθέσουμε νερό.
- Παράλληλα, σοτάρουμε τα μανιτάρια στο ελαιόλαδο.
- Σβήνουμε με το κρασί, τα αλατίζουμε, προσθέτουμε το θυμάρι και το σκόρδο, τα σκεπάζουμε και τα αφήνουμε να μαλακώσουν.
- Μόλις μαλακώσει το κρέας, το κόβουμε σε φέτες και το ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα μαζί με το ζουμί του και τις φέτες του τυριού με πιπέρι ανάμεσά τους.
- Ρίχνουμε στην κατσαρόλα με το νουά και τα μανιτάρια που ετοιμάσαμε, σκεπάζουμε και σιγοψήνουμε μέχρι να λιώσει το τυρί.
- Σερβίρουμε αμέσως, με ρύζι, τηγανιτές πατάτες ή πατατούλες στον ατμό.
- Τip: Αντί για Σαν Μιχάλη, μπορούμε να βάλουμε κεφαλογραβιέρα ή οποιαδήποτε άλλη γραβιέρα με ήπια γεύση ή ένα καλό κασέρι.
- Χρόνος: Προετοιμασία: 20’, Μαγείρεμα: 2 ώρες
- Δυσκολία: Μέτριο
- Μερίδες: 6
Διαβάστηκε 1233 φορές
Login to post comments