Πακετάκια με Κοτόπουλο και Αρσενικό Τυρί Νάξου

Βαθμολογήστε αυτό το αντικείμενο
(0 ψήφοι)

Συνταγή: Βασίλης Καλλίδης
Πηγή: Περιοδικό “Cook Book”, Εφημερίδα «Έθνος της Κυριακής», Τεύχος 16, Νοέμβριος 2009

Πρόσθετες Πληροφορίες

  • Υλικά:
    • 2 στήθη κοτόπουλου (400 γρ. περίπου)
    • 8 φύλλα κρούστας
    • 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
    • ½ κιλό κολοκύθα κίτρινη καθαρισμένη, σε κυβάκια
    • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
    • 200 γρ. αρσενικό τυρί Νάξου τριμμένο
    • 3 κουτ. σούπας μαργαρίνη λιωμένη
    • 2 κουτ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
    • Λίγο μοσχοκάρυδο τριμμένο
    • Αλάτι, πιπέρι μαύρο
  • Εκτέλεση:
    • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 175ο C.
    • Βάζουμε ένα φαρδύ τηγάνι ή, ακόμα καλύτερα ένα γουόκ, να κάψει καλά σε δυνατή φωτιά.
    • Κόβουμε το στήθος του κοτόπουλου σε πολύ μικρά κυβάκια.
    • Ρίχνουμε το λάδι και μόλις κάψει καλά, προσθέτουμε το κοτόπουλο.
    • Ανακατεύουμε ζωηρά με ξύλινη κουτάλα και, μόλις αρχίσει το κρέας να παίρνει χρώμα, το αλατίζουμε και το βγάζουμε σε μπολ.
    • Στο ίδιο σκεύος (χωρίς να προσθέσουμε λάδι), σοτάρουμε σε πολύ δυνατή φωτιά την κολοκύθα και το κρεμμύδι μέχρι να αρχίσει να μαλακώνει.
    • Βάζουμε την κολοκύθα στο μπολ με το κοτόπουλο και προσθέτουμε το τριμμένο τυρί, τον μαϊντανό, το μοσχοκάρυδο και το αλατοπίπερο, και ανακατεύουμε απαλά.
    • Απλώνουμε στον πάγκο ένα φύλλο κρούστας και με ένα πινέλο το αλείφουμε με τη λιωμένη μαργαρίνη.
    • Σκεπάζουμε με το δεύτερο φύλλο και βάζουμε στην άκρη του το ? της γέμισης.
    • Τυλίγουμε τα φύλλα σε πακέτο ή, αν θέλουμε, σε ρολό.
    • Κάνουμε το ίδιο με τα υπόλοιπα υλικά.
    • Βάζουμε τα πακετάκια σε βουτυρωμένο ταψάκι και τα ψήνουμε στους 175ο C για 40 λεπτά περίπου.
  • Χρόνος: Προετοιμασία: 30’, Μαγείρεμα: 40’
  • Δυσκολία: Εύκολο
  • Μερίδες: 4
Login to post comments