Συνταγή: Βασίλης Καλλίδης
Πηγή: Περιοδικό “Cook Book”, Εφημερίδα «Έθνος της Κυριακής», Τεύχος 16, Νοέμβριος 2009
Πακετάκια με Κοτόπουλο και Αρσενικό Τυρί Νάξου
Πρόσθετες Πληροφορίες
-
Υλικά:
- 2 στήθη κοτόπουλου (400 γρ. περίπου)
- 8 φύλλα κρούστας
- 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- ½ κιλό κολοκύθα κίτρινη καθαρισμένη, σε κυβάκια
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 200 γρ. αρσενικό τυρί Νάξου τριμμένο
- 3 κουτ. σούπας μαργαρίνη λιωμένη
- 2 κουτ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
- Λίγο μοσχοκάρυδο τριμμένο
- Αλάτι, πιπέρι μαύρο
-
Εκτέλεση:
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 175ο C.
- Βάζουμε ένα φαρδύ τηγάνι ή, ακόμα καλύτερα ένα γουόκ, να κάψει καλά σε δυνατή φωτιά.
- Κόβουμε το στήθος του κοτόπουλου σε πολύ μικρά κυβάκια.
- Ρίχνουμε το λάδι και μόλις κάψει καλά, προσθέτουμε το κοτόπουλο.
- Ανακατεύουμε ζωηρά με ξύλινη κουτάλα και, μόλις αρχίσει το κρέας να παίρνει χρώμα, το αλατίζουμε και το βγάζουμε σε μπολ.
- Στο ίδιο σκεύος (χωρίς να προσθέσουμε λάδι), σοτάρουμε σε πολύ δυνατή φωτιά την κολοκύθα και το κρεμμύδι μέχρι να αρχίσει να μαλακώνει.
- Βάζουμε την κολοκύθα στο μπολ με το κοτόπουλο και προσθέτουμε το τριμμένο τυρί, τον μαϊντανό, το μοσχοκάρυδο και το αλατοπίπερο, και ανακατεύουμε απαλά.
- Απλώνουμε στον πάγκο ένα φύλλο κρούστας και με ένα πινέλο το αλείφουμε με τη λιωμένη μαργαρίνη.
- Σκεπάζουμε με το δεύτερο φύλλο και βάζουμε στην άκρη του το ? της γέμισης.
- Τυλίγουμε τα φύλλα σε πακέτο ή, αν θέλουμε, σε ρολό.
- Κάνουμε το ίδιο με τα υπόλοιπα υλικά.
- Βάζουμε τα πακετάκια σε βουτυρωμένο ταψάκι και τα ψήνουμε στους 175ο C για 40 λεπτά περίπου.
- Χρόνος: Προετοιμασία: 30’, Μαγείρεμα: 40’
- Δυσκολία: Εύκολο
- Μερίδες: 4
Διαβάστηκε 1050 φορές
Login to post comments