(0 ψήφοι)

Γαλατοκούλουρα Αστυπάλαιας

Τα γαλατοκούλουρα είναι μια ιδιαίτερη παραδοσιακή συνταγή της Αστυπάλαιας. Το όνομά τους προκύπτει από το γάλα (χρησιμοποιείται στο ζύμωμα). Οι ντόπιοι συνήθιζαν να φτιάχνουν γαλατοκούλουρα όλο το χρόνο. Αποτελούσε το αγαπημένο γλυκό και συνάμα τονωτικό μετά την κούραση της σκληρής χειρονακτικής εργασίας.

Βασικό συστατικό τους με βάση το οποίο προκύπτει και το όνομά τους είναι το γάλα. Επίσης, σημαντικό στοιχείο για τη γεύση του προϊόντος είναι το θυμαρίσιο μέλι Αστυπάλαιας, εξαιρετικά ονομαστό για τη γεύση και την ευωδία του. Και βέβαια η περίφημη μαστίχα Χίου που προσδίδει μια οξύτητα στην επίγευση του προϊόντος. Τα γαλατοκούλουρα ζυμώνονται μόνο με γάλα, περιέχουν εξαιρετικής ποιότητας βούτυρο, θυμαρίσιο μέλι Αστυπάλαιας, μαστίχα Χίου, κανέλα και γαρύφαλλο που συνδυαστικά προσδίδουν μια ημίγλυκη οξεία γεύση και ένα ροδαλό χρώμα στο προϊόν.

Τα γαλατοκούλουρα είναι χειροποίητα και διπλοφούρνιστα. Η πλούσια σε πρωτεΐνες και βιταμίνες σύνθεσή τους, τα κάνει ιδανικό τονωτικό σνακ για κάθε στιγμή, τόσο για ενήλικες όσο και για παιδιά. Τα γαλατοκούλουρα συνοδεύουν εξαιρετικά κάθε μορφής ζεστό ή κρύο ρόφημα. Δοκιμάστε με τον καφέ ή το τσάι, ή αντί για γλυκό μετά το φαγητό. Είναι ονειρικά βεβαίως με το γάλα (ειδικά το ζεστό) είτε το πρωί είτε το βράδυ.

Το θυμαρίσιο μέλι έχει εξακριβωμένα έντονη τονωτική, αντισηπτική και χημειοπροστατευτική δράση, και αναστέλλει τον κυτταρικό πολλαπλασιασμό κυττάρων καρκίνου προστάτη και μαστού. Η μαστίχα Χίου έχει έντονες αντιφλεγμονώδεις, αντιμικροβιακές, αντιμυκητιασικές, αντιοξειδωτικές ιδιότητες, μειώνει την χοληστερόλη του αίματος και επιταχύνει την επούλωση ελκωτικών περιοχών του στόματος και του ανθρωπίνου σώματος.

No σχόλια
Ενεργόποίηση των πρόσθετων του K2

Πρόσθετες Πληροφορίες

  • Συσκευασίες: -
  • Βραβεία - Διακρίσεις: -
  • Πιστοποιήσεις: -
Login to post comments