(0 ψήφοι)

Παξιμάδια Αστυπάλαιας με Ελαιόλαδο & Άγρια Ρίγανη

Τα παξιμάδια με ελαιόλαδο και ρίγανη είναι μια ακόμα συνταγή της Αστυπάλαιας. Οι ντόπιοι συνήθιζαν να ετοιμάζουν στο ξυλόφουρνο παξιμάδια με ελαιόλαδο δικής τους εσοδείας, και άγρια ρίγανη που ευδοκιμεί σε πολλά σημεία του νησιού.

Τα παξιμάδια με ελαιόλαδο και ρίγανη έχουν έντονα άρωμα Αιγαίου. Κύριο συστατικό τους είναι το αγνό ελαιόλαδο με την πλούσια αρωματική του γεύση. Και βέβαια η άγρια ρίγανη, με την ιδιαίτερη οσμή και τη διακριτική γεύση της. Απαλό λευκό και κίτρινο αλεύρι ζυμώνονται με το νερό, το ελαιόλαδο και η ρίγανη, προκειμένου να διαμορφώσουν ένα τραγανό και πεντανόστιμο παξιμάδι.

Τα παξιμάδια με ελαιόλαδο και ρίγανη είναι χειροποίητα και διπλοφούρνιστα. Η πλούσια σε πρωτεΐνες σύνθεσή τους, τα καθιστά ιδανικό σνακ όλη μέρα. Συνδυάζονται εξαιρετικά με τυρί και φρέσκα λαχανικά, συνοδεύουν σαλάτες εποχής, και δένουν γευστικά με λευκό κρασί, ούζο και ψάρι.

Το ελαιόλαδο, η πεμπτουσία της Μεσογειακής Διατροφής, έχει εξακριβωμένα έντονη μικροβιοκτόνα, απολυμαντική, χολαγωγική και αντιδιαβητική δράση, δημιουργεί ασπίδα προστασίας για την καρδιά και ενισχύει το ανοσιοποιητικό σύστημα. Η ρίγανη έχει ιδιότητες τονωτικές, χωνευτικές, εφιδρωτικές, αντιβηχικές, αντιδιαρροϊκές, αντισηπτικές, αντιφυσητικές, αποχρεμπτικές, και εμμηναγωγές.

No σχόλια
Ενεργόποίηση των πρόσθετων του K2

Πρόσθετες Πληροφορίες

  • Συσκευασίες: -
  • Βραβεία - Διακρίσεις: -
  • Πιστοποιήσεις: -
Login to post comments