Συνταγή: Κώστας Τσίγκας
Πηγή: Περιοδικό “Cook Book”, Εφημερίδα «Έθνος της Κυριακής», Τεύχος 16, Νοέμβριος 2009
Σαλάτα με Ψητά Παντζάρια, Φέτα και Μήλο
Πρόσθετες Πληροφορίες
-
Υλικά:
- 500 γρ. παντζάρια
- ½ φλιτζάνι αλάτι χοντρό
- 100 γρ. φέτα
- 50 γρ. καρύδια
- 1 μήλο πράσινο
- 8 φύλλα βασιλικό φρέσκο κομμένο σε λεπτές λωρίδες
Για τη sauce:
2 κουτ. σούπας βούτυρο φρέσκο
1 κουτ. σούπας λεμόνι
Αλάτι, πιπέρι -
Εκτέλεση:
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200ο C.
- Κατόπιν, τυλίγουμε σε αλουμινόχαρτο ένα ένα τα παντζάρια πλυμένα, αλλά με τη φλούδα τους μαζί με αρκετό χοντρό αλάτι και τα τοποθετούμε σε ταψί.
- Τα ψήνουμε για περίπου 50 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν, ανάλογα με το μέγεθός τους.
- Βγάζουμε τα παντζάρια από τον φούρνο και, μόλις κρυώσουν αρκετά, τα καθαρίζουμε και τα κόβουμε σε χοντρά κομμάτια 4x3 εκατοστών.
- Στη συνέχεια, καθαρίζουμε το μήλο και το κόβουμε σε μικρούς κύβους.
- Καίμε το βούτυρο σε τηγάνι μέχρι να μυρίσει και προσθέτουμε τα καρύδια.
- Αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά και αφήνουμε τα καρύδια μέσα στο βούτυρο για περίπου 3 λεπτά.
- Τα αφαιρούμε από το βούτυρο και τα βάζουμε πάνω σε χαρτί κουζίνας.
- Αναμειγνύουμε καλά το λεμόνι με το βούτυρο για τη sauceτης σαλάτας.
- Σερβίρουμε τη σαλάτα σε ατομικά πιάτα τοποθετώντας στο καθένα το ? της ποσότητας των παντζαριών.
- Τρίβουμε από πάνω με τα χέρια μας το ? της ποσότητας της φέτας, προσθέτουμε τον βασιλικό, τα καρύδια και το μήλο, αλατοπιπερώνουμε καλά και περιχύνουμε με την ανάλογη ποσότητα από τη sauceβουτύρου - λεμονιού.
- Χρόνος: Προετοιμασία: 15’, Μαγείρεμα: 1 ώρα
- Δυσκολία: Εύκολο
- Μερίδες: 4
Διαβάστηκε 1231 φορές
Login to post comments