Σαλάτα με Ψητά Παντζάρια, Φέτα και Μήλο

Βαθμολογήστε αυτό το αντικείμενο
(2 ψήφοι)

Συνταγή: Κώστας Τσίγκας
Πηγή: Περιοδικό “Cook Book”, Εφημερίδα «Έθνος της Κυριακής», Τεύχος 16, Νοέμβριος 2009

Πρόσθετες Πληροφορίες

  • Υλικά:
    • 500 γρ. παντζάρια
    • ½ φλιτζάνι αλάτι χοντρό
    • 100 γρ. φέτα
    • 50 γρ. καρύδια
    • 1 μήλο πράσινο
    • 8 φύλλα βασιλικό φρέσκο κομμένο σε λεπτές λωρίδες

    Για τη sauce:
    2 κουτ. σούπας βούτυρο φρέσκο
    1 κουτ. σούπας λεμόνι
    Αλάτι, πιπέρι

  • Εκτέλεση:
    • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200ο C.
    • Κατόπιν, τυλίγουμε σε αλουμινόχαρτο ένα ένα τα παντζάρια πλυμένα, αλλά με τη φλούδα τους μαζί με αρκετό χοντρό αλάτι και τα τοποθετούμε σε ταψί.
    • Τα ψήνουμε για περίπου 50 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν, ανάλογα με το μέγεθός τους.
    • Βγάζουμε τα παντζάρια από τον φούρνο και, μόλις κρυώσουν αρκετά, τα καθαρίζουμε και τα κόβουμε σε χοντρά κομμάτια 4x3 εκατοστών.
    • Στη συνέχεια, καθαρίζουμε το μήλο και το κόβουμε σε μικρούς κύβους.
    • Καίμε το βούτυρο σε τηγάνι μέχρι να μυρίσει και προσθέτουμε τα καρύδια.
    • Αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά και αφήνουμε τα καρύδια μέσα στο βούτυρο για περίπου 3 λεπτά.
    • Τα αφαιρούμε από το βούτυρο και τα βάζουμε πάνω σε χαρτί κουζίνας.
    • Αναμειγνύουμε καλά το λεμόνι με το βούτυρο για τη sauceτης σαλάτας.
    • Σερβίρουμε τη σαλάτα σε ατομικά πιάτα τοποθετώντας στο καθένα το ? της ποσότητας των παντζαριών.
    • Τρίβουμε από πάνω με τα χέρια μας το ? της ποσότητας της φέτας, προσθέτουμε τον βασιλικό, τα καρύδια και το μήλο, αλατοπιπερώνουμε καλά και περιχύνουμε με την ανάλογη ποσότητα από τη sauceβουτύρου - λεμονιού.
  • Χρόνος: Προετοιμασία: 15’, Μαγείρεμα: 1 ώρα
  • Δυσκολία: Εύκολο
  • Μερίδες: 4
Login to post comments