Συνταγή: Βασίλης Καλλίδης
Πηγή: Περιοδικό “Cook Book”, Εφημερίδα «Έθνος της Κυριακής», Τεύχος 16, Νοέμβριος 2009
Γραβιέρα Τηγανιτή σε Φύλλο με Γλυκό Σταφύλι και Καρύδια
Additional Info
-
Υλικά:
- 4 φέτες γραβιέρα Κρήτης
- 4 φύλλα κρούστας
- 100 γρ. βούτυρο λιωμένο
- 4 κουτ. σούπας γλυκό του κουταλιού σταφύλι
- 1 φλιτζάνι καρύδια
- 3 κουτ. σούπας ζάχαρη
- Λίγη ζάχαρη άχνη
- Λίγη κανέλα
- Λίγο σπορέλαιο για το τηγάνισμα
-
Εκτέλεση:
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190ο C.
- Βάζουμε άκοπα τα καρύδια σε μπολ. και προσθέτουμε τη ζάχαρη και 2 κουτ. σούπας νερό.
- Ανακατεύουμε με τα χέρια μας ώστε να υγρανθούν τα καρύδια και να κολλήσει η ζάχαρη παντού.
- Απλώνουμε τα καρύδια σε ταψάκι στρωμένο με χαρτί ψησίματος και τα βάζουμε στον φούρνο για περίπου 10 λεπτά – επιβλέπουμε συνεχώς το ψήσιμό τους γιατί καίγονται αρκετά εύκολα.
- Τα βγάζουμε όταν ροδίσουν και έχει καραμελώσει η ζάχαρη.
- Τα αφήνουμε να κρυώσουν και τα θρυμματίζουμε ελαφρώς με τα χέρια μας.
- Απλώνουμε στον πάγκο τα φύλλα και τα αλείφουμε με το βούτυρο.
- Βάζουμε στο κέντρο κάθε φύλλου από μία φέτα γραβιέρας και τυλίγουμε σε πακετάκια.
- Τα τηγανίζουμε με το σπορέλαιο σε μέτρια φωτιά ώστε να έχει τον χρόνο να ψηθεί το φύλλο και εσωτερικά να λιώσει το τυρί.
- Ακουμπάμε τα πακετάκια σε χαρτί κουζίνας και τα αφήνουμε να γίνουν χλιαρά.
- Σερβίρουμε σε πιατάκια του γλυκού και τα συνοδεύουμε με λίγη άχνη ζάχαρη, λίγη κανέλα, από μία κουταλιά γλυκού του κουταλιού σταφύλι και τα καραμελωμένα καρύδια.
- Χρόνος: Προετοιμασία: 20’, Μαγείρεμα: 20’
- Δυσκολία: Μέτριο
- Μερίδες: 4
Read 1396 times
Login to post comments