Γραβιέρα Τηγανιτή σε Φύλλο με Γλυκό Σταφύλι και Καρύδια

Βαθμολογήστε αυτό το αντικείμενο
(0 ψήφοι)

Συνταγή: Βασίλης Καλλίδης
Πηγή: Περιοδικό “Cook Book”, Εφημερίδα «Έθνος της Κυριακής», Τεύχος 16, Νοέμβριος 2009

Πρόσθετες Πληροφορίες

  • Υλικά:
    • 4 φέτες γραβιέρα Κρήτης
    • 4 φύλλα κρούστας
    • 100 γρ. βούτυρο λιωμένο
    • 4 κουτ. σούπας γλυκό του κουταλιού σταφύλι
    • 1 φλιτζάνι καρύδια
    • 3 κουτ. σούπας ζάχαρη
    • Λίγη ζάχαρη άχνη
    • Λίγη κανέλα
    • Λίγο σπορέλαιο για το τηγάνισμα
  • Εκτέλεση:
    • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190ο C.
    • Βάζουμε άκοπα τα καρύδια σε μπολ. και προσθέτουμε τη ζάχαρη και 2 κουτ. σούπας νερό.
    • Ανακατεύουμε με τα χέρια μας ώστε να υγρανθούν τα καρύδια και να κολλήσει η ζάχαρη παντού.
    • Απλώνουμε τα καρύδια σε ταψάκι στρωμένο με χαρτί ψησίματος και τα βάζουμε στον φούρνο για περίπου 10 λεπτά – επιβλέπουμε συνεχώς το ψήσιμό τους γιατί καίγονται αρκετά εύκολα.
    • Τα βγάζουμε όταν ροδίσουν και έχει καραμελώσει η ζάχαρη.
    • Τα αφήνουμε να κρυώσουν και τα θρυμματίζουμε ελαφρώς με τα χέρια μας.
    • Απλώνουμε στον πάγκο τα φύλλα και τα αλείφουμε με το βούτυρο.
    • Βάζουμε στο κέντρο κάθε φύλλου από μία φέτα γραβιέρας και τυλίγουμε σε πακετάκια.
    • Τα τηγανίζουμε με το σπορέλαιο σε μέτρια φωτιά ώστε να έχει τον χρόνο να ψηθεί το φύλλο και εσωτερικά να λιώσει το τυρί.
    • Ακουμπάμε τα πακετάκια σε χαρτί κουζίνας και τα αφήνουμε να γίνουν χλιαρά.
    • Σερβίρουμε σε πιατάκια του γλυκού και τα συνοδεύουμε με λίγη άχνη ζάχαρη, λίγη κανέλα, από μία κουταλιά γλυκού του κουταλιού σταφύλι και τα καραμελωμένα καρύδια.
  • Χρόνος: Προετοιμασία: 20’, Μαγείρεμα: 20’
  • Δυσκολία: Μέτριο
  • Μερίδες: 4
Login to post comments