Συνταγή: Κώστας Τσίγκας
Πηγή: Περιοδικό “Cook Book”, Εφημερίδα «Έθνος της Κυριακής», Τεύχος 20, Φεβρουάριος 2010
Ζυγούρι Ψητό στον Φούρνο
Πρόσθετες Πληροφορίες
-
Υλικά:
- 1.250 γρ. χεράκι από ζυγούρι ή προβατίνα
- 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- 4 σκελίδες σκόρδο
- 1 ντομάτα ψιλοκομμένη
- 2 γαρίφαλα
- 1 ξύλο κανέλας
- 2 φλιτζάνια κρασί λευκό
- ½ φλιτζάνι γραβιέρα τριμμένη
- 1 σακούλα ψησίματος
- Αλάτι, πιπέρ
-
Εκτέλεση:
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C.
- Ετοιμάζουμε μια σακούλα ψησίματος και τοποθετούμε μέσα τα όλα τα υλικά.
- Βάζουμε τη σακούλα σε ένα ταψί και ανοίγουμε με ένα ψαλίδι στην πάνω πλευρά της δύο μικρές τρύπες.
- Φροντίζουμε να υπάρχει συνεχώς λίγο νερό στο ταψί κατά τη διάρκεια του ψησίματος έτσι ώστε να μην καεί το περιεχόμενο της σακούλας.
- Ψήνουμε το κρέας για περίπου 2 ώρες.
- Όταν ψηθεί, το βγάζουμε από τη σακούλα, το τεμαχίζουμε και το σερβίρουμε με τους χυμούς του ψησίματος αντί για κάποια άλλη σάλτσα.
- Χρόνος: Προετοιμασία: 10’, Μαγείρεμα: 2 ώρες
- Δυσκολία: Εύκολο
- Μερίδες: 4
Διαβάστηκε 2220 φορές
Login to post comments