Ζυγούρι Ψητό στον Φούρνο

Βαθμολογήστε αυτό το αντικείμενο
(0 ψήφοι)

Συνταγή: Κώστας Τσίγκας
Πηγή: Περιοδικό “Cook Book”, Εφημερίδα «Έθνος της Κυριακής», Τεύχος 20, Φεβρουάριος 2010

Πρόσθετες Πληροφορίες

  • Υλικά:
    • 1.250 γρ. χεράκι από ζυγούρι ή προβατίνα
    • 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
    • 4 σκελίδες σκόρδο
    • 1 ντομάτα ψιλοκομμένη
    • 2 γαρίφαλα
    • 1 ξύλο κανέλας
    • 2 φλιτζάνια κρασί λευκό
    • ½ φλιτζάνι γραβιέρα τριμμένη
    • 1 σακούλα ψησίματος
    • Αλάτι, πιπέρ
  • Εκτέλεση:
    • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C.
    • Ετοιμάζουμε μια σακούλα ψησίματος και τοποθετούμε μέσα τα όλα τα υλικά.
    • Βάζουμε τη σακούλα σε ένα ταψί και ανοίγουμε με ένα ψαλίδι στην πάνω πλευρά της δύο μικρές τρύπες.
    • Φροντίζουμε να υπάρχει συνεχώς λίγο νερό στο ταψί κατά τη διάρκεια του ψησίματος έτσι ώστε να μην καεί το περιεχόμενο της σακούλας.
    • Ψήνουμε το κρέας για περίπου 2 ώρες.
    • Όταν ψηθεί, το βγάζουμε από τη σακούλα, το τεμαχίζουμε και το σερβίρουμε με τους χυμούς του ψησίματος αντί για κάποια άλλη σάλτσα.
  • Χρόνος: Προετοιμασία: 10’, Μαγείρεμα: 2 ώρες
  • Δυσκολία: Εύκολο
  • Μερίδες: 4
Login to post comments