Συνταγή: Κώστας Τσίγκας
Πηγή: Περιοδικό “Cook Book”, Εφημερίδα «Έθνος της Κυριακής», Τεύχος 20, Φεβρουάριος 2010
Σαλάτα με Τηγανητό Αρνάκι
Πρόσθετες Πληροφορίες
-
Υλικά:
- 1 στήθος αρνίσιο
- 2 κουτ. σούπας σέλερι ψιλοκομμένο
- 2 καρότα κομμένα σε ροδέλες
- 1 κρεμμύδι κομμένο σε ροδέλες
- Αλάτι, πιπέρι
Για τη μαρινάδα:
2 κουτ. σούπας μουστάρδα
1 πρέζα μπαχάρι
1 κουτ. γλυκού μέλι
Αλάτι, πιπέριΓια το πανάρισμα:
Λίγο αλεύρι
2 κουτ. σούπας ελαιόλαδοΓια τη σαλάτα:
1 μήλο πράσινο αποφλοιωμένο και κομμένο σε πολύ μικρούς κύβους
2 ντομάτες, κομμένες σε πολύ μικρούς κύβους
1 κουτ. σούπας δυόσμο ψιλοκομμένο
1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 πράσινο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
½ λεμόνι (τον χυμό του)
Αλάτι, πιπέρι -
Εκτέλεση:
- Βάζουμε το κρέας με το σέλερι, τα καρότα και το κρεμμύδι σε μια κατσαρόλα με αρκετό νερό ώστε να καλύψει το κρέας, αλατοπιπερώνουμε καλά και βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 45 λεπτά.
- Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και, μόλις κρυώσει το κρέας, αφαιρούμε τα κόκαλα (αν υπάρχουν) και το κόβουμε σε λωρίδες.
- Αναμειγνύουμε όλα τα υλικά της μαρινάδας σε ένα γυάλινο μπολ, βάζουμε μέσα το κρέας και το αφήνουμε να μαριναριστεί για 5 λεπτά.
- Ρίχνουμε το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και, μόλις ζεσταθεί, αλευρώνουμε ελαφρά το κρέας και το τηγανίζουμε μέχρι να ροδίσει.
- Βάζουμε όλα τα υλικά για τη σαλάτα σε ένα μπολ και τα ανακατεύουμε πολύ καλά.
- Σερβίρουμε σε κάθε πιάτο από δύο κουταλιές σαλάτα και από πάνω μοιράζουμε τα κομμάτια του μαγειρεμένου αρνιού.
- Χρόνος: Προετοιμασία: 10’, Μαγείρεμα: 60’
- Δυσκολία: Εύκολο
- Μερίδες: 4
Διαβάστηκε 1187 φορές
Login to post comments