Ρεβίθια Φούρνου με Ντομάτα
μέγεθος γραμματοσειράς
μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς
αύξηση του μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση
Βαθμολογήστε αυτό το αντικείμενο
1
2
3
4
5
(0 ψήφοι)
Πηγή: Έθνος της Κυριακής 06/11/11
Πρόσθετες Πληροφορίες
Υλικά:
1/2 κιλό ρεβίθια
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
2 σκελίδες σκόρδο σπασμένες
2 φλιτζάνια φρέσκια ντομάτα τριμμένη
1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
1 δαφνόφυλλο ή 1 κλωναράκι δεντρολίβανο
Αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Εκτέλεση:
Μουσκεύουμε από την προηγούμενη νύχτα τα ρεβίθια σε άφθονο νερό.
Την επομένη, τα σουρώνουμε και τα αδειάζουμε σε κατσαρόλα με νερό που τα σκεπάζει.
Τα βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν, τα σουρώνουμε και τα αδειάζουμε σε ταψί.
Σε βαθύ τηγάνι
σοτάρουμε το κρεμμύδι με λίγο από το ελαιόλαδο μέχρι να μαλακώσει και πριν από το τέλος προσθέτουμε και το σκόρδο.
Ρίχνουμε την ντομάτα, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σιγομαγειρεύουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα.
Αδειάζουμε τη σάλτσα στο ταψί με τα ρεβίθια, ρίχνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο, 1 ποτήρι νερό, λίγο αλάτι και τα μυριστικά.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 50 λεπτά περίπου μέχρι τα ρεβίθια να χυλώσουν.
Χρόνος:
Δυσκολία:
Εύκολο
Μερίδες:
Διαβάστηκε
2671
φορές
Μοιράσου το
Προσθήκη στο Google Buzz
Προσθήκη στο Facebook
Προσθήκη στο Delicious
Προσθήκη στο Digg
Προσθήκη στο Reddit
Προσθήκη στο StumbleUpon
Προσθήκη στο MySpace
Προσθήκη στο Technorati
επιστροφή στην αρχή