Ρεβίθια Φούρνου με Ντομάτα

Βαθμολογήστε αυτό το αντικείμενο
(0 ψήφοι)

Πηγή: Έθνος της Κυριακής 06/11/11

Πρόσθετες Πληροφορίες

  • Υλικά:

     

    • 1/2 κιλό ρεβίθια
    • 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
    • 2 σκελίδες σκόρδο σπασμένες
    • 2 φλιτζάνια φρέσκια ντομάτα τριμμένη
    • 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
    • 1 δαφνόφυλλο ή 1 κλωναράκι δεντρολίβανο
    • Αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο


  • Εκτέλεση:
    •  
    • Μουσκεύουμε από την προηγούμενη νύχτα τα ρεβίθια σε άφθονο νερό.
    • Την επομένη, τα σουρώνουμε και τα αδειάζουμε σε κατσαρόλα με νερό που τα σκεπάζει.
    • Τα βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν, τα σουρώνουμε και τα αδειάζουμε σε ταψί.
    • Σε βαθύ τηγάνι  σοτάρουμε το κρεμμύδι με λίγο από το ελαιόλαδο μέχρι να μαλακώσει και πριν από το τέλος προσθέτουμε και το σκόρδο.
    • Ρίχνουμε την ντομάτα, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σιγομαγειρεύουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα.
    • Αδειάζουμε τη σάλτσα στο ταψί με τα ρεβίθια, ρίχνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο, 1 ποτήρι νερό, λίγο αλάτι και τα μυριστικά.
    • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 50 λεπτά περίπου μέχρι τα ρεβίθια να χυλώσουν.


  • Χρόνος:
  • Δυσκολία: Εύκολο
  • Μερίδες:
Login to post comments