Πηγή: Έθνος της Κυριακής 06/11/11
Ρεβίθια Φούρνου με Ντομάτα
Πρόσθετες Πληροφορίες
-
Υλικά:
-
1/2 κιλό ρεβίθια
-
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
-
2 σκελίδες σκόρδο σπασμένες
-
2 φλιτζάνια φρέσκια ντομάτα τριμμένη
-
1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
-
1 δαφνόφυλλο ή 1 κλωναράκι δεντρολίβανο
-
Αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
-
-
Εκτέλεση:
-
-
Μουσκεύουμε από την προηγούμενη νύχτα τα ρεβίθια σε άφθονο νερό.
-
Την επομένη, τα σουρώνουμε και τα αδειάζουμε σε κατσαρόλα με νερό που τα σκεπάζει.
-
Τα βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν, τα σουρώνουμε και τα αδειάζουμε σε ταψί.
-
Σε βαθύ τηγάνι σοτάρουμε το κρεμμύδι με λίγο από το ελαιόλαδο μέχρι να μαλακώσει και πριν από το τέλος προσθέτουμε και το σκόρδο.
-
Ρίχνουμε την ντομάτα, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σιγομαγειρεύουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα.
-
Αδειάζουμε τη σάλτσα στο ταψί με τα ρεβίθια, ρίχνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο, 1 ποτήρι νερό, λίγο αλάτι και τα μυριστικά.
-
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 50 λεπτά περίπου μέχρι τα ρεβίθια να χυλώσουν.
-
- Χρόνος:
- Δυσκολία: Εύκολο
- Μερίδες:
Διαβάστηκε 2656 φορές
Login to post comments