Τριαντάφυλλο Γλυκό Κουταλιού

Βαθμολογήστε αυτό το αντικείμενο
(0 ψήφοι)

Πηγή: Βιβλίο συνταγών: Η αρχόντισσα του Αιγαίου - παραδοσιακές συνταγές της Άνδρου Συγγραφή κείμενων και συνταγών: Εριέττα Παπαϊωάννου

Πρόσθετες Πληροφορίες

  • Υλικά:

     

    • Φύλλα από 20 τριαντάφυλλα (να ζυγίζουν τουλάχιστον ½ κιλό)
    • ½ με 2 κιλά ζάχαρη
    • 100 ml νερό
    • 75 ml λεμόνι


  • Εκτέλεση:
    •  
    • Παίρνουμε τα φύλλα από τα τριαντάφυλλα και τα διατηρούμε στο ψυγείο μέχρι να έχουμε τουλάχιστον ½ κιλό σε βάρος.
    • Σε μία λεκάνη ανακατεύουμε τα φύλλα τριαντάφυλλου με λίγη ζάχαρη ώστε να μαραθούν.
    • Σε μία κατσαρόλα βάζουμε την ζάχαρη και το νερό να βράσουν.
    • Για 1/2 κιλό τριαντάφυλλα υπολογίζουμε 1½ με 2 κιλά ζάχαρη, ανάλογα πως μας αρέσει.
    • Μόλις πάρουν βράση και λειώσει η ζάχαρη προσθέτουμε τα τριαντάφυλλα.
    • Χρόνος Βρασμού: Από την στιγμή που το μίγμα παίρνει βράση μετράμε μισή ώρα.
    • Δέσιμο σιροπιού: Σε μισή ώρα δοκιμάζουμε αν έχει δέσει το σιρόπι.
    • Μόλις δέσει το σιρόπι προσθέτουμε το χυμό λεμονιού και αποσύρουμε από την φωτιά.
    • Τα τοποθετούμε σε ταψί στο φούρνο.
    • Αποστειρώνουμε τα βάζα στους 140 βαθμούς Κελσίου για ½ ώρα.
    • Τα βγάζουμε από το φούρνο και φροντίζουμε να είναι ζεστά όταν γεμίζουμε με το γλυκό.
    • Από το χείλος του βάζου αφήνουμε κενό τουλάχιστον 1 δάκτυλο.
    • Αποστειρώνουμε τα καπάκια με οινόπνευμα. Κλείνουμε τα βάζα με το καπάκι και τα τοποθετούμε ανάποδα στον πάγκο εργασίας.
    • Έτσι αποστειρώνονται και τα καπάκια.
    • Αφήνουμε τα βάζα 15 λεπτά ανάποδα στον πάγκο και μετά τα τοποθετούμε όρθια.
    • Όταν κρυώσουν τα βάζα, τα αποθηκεύουμε σε σκοτεινό και δροσερό μέρος.
  • Χρόνος:
  • Δυσκολία: Εύκολο
  • Μερίδες:
Login to post comments