Παστέλι Άνδρου

Βαθμολογήστε αυτό το αντικείμενο
(0 ψήφοι)

Πηγή: Βιβλίο συνταγών: Η αρχόντισσα του Αιγαίου - παραδοσιακές συνταγές της Άνδρου Συγγραφή κείμενων και συνταγών: Εριέττα Παπαϊωάννου

Πρόσθετες Πληροφορίες

  • Υλικά:

     

    • ½ κιλό καρύδι τριμμένο
    • 600 γρ. μέλι
    • 300 γρ. ζάχαρη
    • ½ λίτρο νερό
    • 300 γρ. φρυγανιά τριμμένη
    • 10 γρ. γαρίφαλο
    • 10 γρ. κανέλα
    • 400 γρ. σουσάμι


  • Εκτέλεση:

     

    • Βάζουμε το νερό να βράσει και μόλις βράσει προσθέτουμε το μέλι και την ζάχαρη.
    • Αφήνουμε να βράσουν μέχρι να γίνουν σιρόπι.
    • Ανακατεύουμε σε ένα σκεύος τα υπόλοιπα υλικά, καρύδι, φρυγανιά, γαρίφαλο και κανέλα.
    • Μόλις γίνει το σιρόπι το προσθέτουμε στα στερεά υλικά και ανακατεύουμε να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
    • Απλώνουμε στον πάγκο την μισή ποσότητα σουσάμι και από πάνω στρώνουμε το μίγμα και το ανοίγουμε σε φύλλο πάχους 1,5 εκατοστού.
    • Πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο σουσάμι.
    • Κόβουμε σε μερίδες και τυλίγουμε σε σελοφάν.
    • Το παστέλι διατηρείται σε ξηρό μέρος.


  • Χρόνος:
  • Δυσκολία: Εύκολο
  • Μερίδες:
Login to post comments