Πηγή: Βιβλίο συνταγών: Η αρχόντισσα του Αιγαίου - παραδοσιακές συνταγές της Άνδρου Συγγραφή κείμενων και συνταγών: Εριέττα Παπαϊωάννου
Παστέλι Άνδρου
Πρόσθετες Πληροφορίες
-
Υλικά:
-
½ κιλό καρύδι τριμμένο
-
600 γρ. μέλι
-
300 γρ. ζάχαρη
-
½ λίτρο νερό
-
300 γρ. φρυγανιά τριμμένη
-
10 γρ. γαρίφαλο
-
10 γρ. κανέλα
-
400 γρ. σουσάμι
-
-
Εκτέλεση:
-
Βάζουμε το νερό να βράσει και μόλις βράσει προσθέτουμε το μέλι και την ζάχαρη.
-
Αφήνουμε να βράσουν μέχρι να γίνουν σιρόπι.
-
Ανακατεύουμε σε ένα σκεύος τα υπόλοιπα υλικά, καρύδι, φρυγανιά, γαρίφαλο και κανέλα.
-
Μόλις γίνει το σιρόπι το προσθέτουμε στα στερεά υλικά και ανακατεύουμε να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
-
Απλώνουμε στον πάγκο την μισή ποσότητα σουσάμι και από πάνω στρώνουμε το μίγμα και το ανοίγουμε σε φύλλο πάχους 1,5 εκατοστού.
-
Πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο σουσάμι.
-
Κόβουμε σε μερίδες και τυλίγουμε σε σελοφάν.
-
Το παστέλι διατηρείται σε ξηρό μέρος.
-
- Χρόνος:
- Δυσκολία: Εύκολο
- Μερίδες:
Διαβάστηκε 2588 φορές
Login to post comments