Πασπαλάς με Χόρτα

Βαθμολογήστε αυτό το αντικείμενο
(0 ψήφοι)

Πηγή: Βιβλίο συνταγών: Η αρχόντισσα του Αιγαίου - παραδοσιακές συνταγές της Άνδρου Συγγραφή κείμενων και συνταγών: Εριέττα Παπαϊωάννου

Πρόσθετες Πληροφορίες

  • Υλικά:

     

    • 4 χοιρινά κόκαλα με κρέας
    • χόρτα διάφορα κατά προτίμηση άγρια (ραδίκια, ζοχοί, καυκαλίθρες, μυρώνια, σέλινο)
    • ¼ ποτηριού ελαιόλαδο
    • 1 ξερό κρεμμύδι τριμμένο
    • Αλάτι, πιπέρι
    • Νερό
    • 2 αυγά
    • ½ κούπας χυμό λεμονιού


  • Εκτέλεση:

     

    • Πλύντε καλά τα χόρτα με άφθονο νερό. Ζεματίστε τα σε νερό που βράζει, όχι πάνω από 2 λεπτά. Στραγγίστε τα.
    • Σε μία κατσαρόλα βάλτε το λάδι και σοτάρετε το κρέας.
    • Ρίξτε το κρεμμύδι και συνεχίστε το σοτάρισμα. Ρίξτε νερό να σκεπάσει το κρέας, αλάτι και πιπέρι και αφήστε το να βράσει σε μέτρια φωτιά, ώσπου να μαλακώσει.
    • Δέκα λεπτά πριν γίνει το κρέας ρίξτε τα χόρτα. Χρειάζονται πολύ λίγο βράσιμο για να μην χάσουν τις βιταμίνες τους.
    • Κατεβάστε από την φωτιά.
    • Αυγολέμονο: Χτυπήστε σε ένα πιάτο τα αυγά με το χυμό του λεμονιού.
    • Συνεχίζοντας το χτύπημα ρίξτε μέσα στο μίγμα μερικές κουταλιές από το ζουμί του φαγητού.
    • Αδειάστε το μίγμα στην κατσαρόλα με το φαγητό κουνώντας την να πάει παντού.
    • Σερβίρεται ζεστό, με φρέσκο ζυμωτό ψωμί.


  • Χρόνος:
  • Δυσκολία: Εύκολο
  • Μερίδες:
Login to post comments