Πηγή: Βιβλίο συνταγών: Η αρχόντισσα του Αιγαίου - παραδοσιακές συνταγές της Άνδρου Συγγραφή κείμενων και συνταγών: Εριέττα Παπαϊωάννου
Πασπαλάς με Χόρτα
Πρόσθετες Πληροφορίες
-
Υλικά:
-
4 χοιρινά κόκαλα με κρέας
-
χόρτα διάφορα κατά προτίμηση άγρια (ραδίκια, ζοχοί, καυκαλίθρες, μυρώνια, σέλινο)
-
¼ ποτηριού ελαιόλαδο
-
1 ξερό κρεμμύδι τριμμένο
-
Αλάτι, πιπέρι
-
Νερό
-
2 αυγά
-
½ κούπας χυμό λεμονιού
-
-
Εκτέλεση:
-
Πλύντε καλά τα χόρτα με άφθονο νερό. Ζεματίστε τα σε νερό που βράζει, όχι πάνω από 2 λεπτά. Στραγγίστε τα.
-
Σε μία κατσαρόλα βάλτε το λάδι και σοτάρετε το κρέας.
-
Ρίξτε το κρεμμύδι και συνεχίστε το σοτάρισμα. Ρίξτε νερό να σκεπάσει το κρέας, αλάτι και πιπέρι και αφήστε το να βράσει σε μέτρια φωτιά, ώσπου να μαλακώσει.
-
Δέκα λεπτά πριν γίνει το κρέας ρίξτε τα χόρτα. Χρειάζονται πολύ λίγο βράσιμο για να μην χάσουν τις βιταμίνες τους.
-
Κατεβάστε από την φωτιά.
-
Αυγολέμονο: Χτυπήστε σε ένα πιάτο τα αυγά με το χυμό του λεμονιού.
-
Συνεχίζοντας το χτύπημα ρίξτε μέσα στο μίγμα μερικές κουταλιές από το ζουμί του φαγητού.
-
Αδειάστε το μίγμα στην κατσαρόλα με το φαγητό κουνώντας την να πάει παντού.
-
Σερβίρεται ζεστό, με φρέσκο ζυμωτό ψωμί.
-
- Χρόνος:
- Δυσκολία: Εύκολο
- Μερίδες:
Διαβάστηκε 1500 φορές
Login to post comments