Πηγή: Βιβλίο συνταγών: Η αρχόντισσα του Αιγαίου - παραδοσιακές συνταγές της Άνδρου Συγγραφή κείμενων και συνταγών: Εριέττα Παπαϊωάννου
Ντολμάδες με Σέσκουλα
Additional Info
-
Υλικά:
-
-
Για 50 ντολμάδες
-
50 φύλλα από σέσκουλα
-
2 κιλά κιμάς μισός χοιρινός μισός μοσχαρίσιος
-
1 φλιτζάνι ρύζι
-
1 σκελίδα σκόρδο κομμένη
-
1 ματσάκι δυόσμο ψιλοκομμένο
-
½ ποτήρι ελαιόλαδο
-
Αλάτι και πιπέρι
-
Για την σάλτσα
-
1 κουταλάκι κορν φλάουερ
-
1 αυγό
-
Χυμό από 1 λεμόνι
-
-
Εκτέλεση:
-
-
Σε μία κατσαρόλα βραστό νερό ζεματάμε τα φύλλα από τα σέσκουλα, όχι πάνω από 3 λεπτά.
-
Τα βγάζουμε από την κατσαρόλα και τα αφήνουμε να σουρώσουν.
-
Σε μία λεκάνη ανακατεύουμε τον κιμά, το ρύζι, το σκόρδο, την μισή ποσότητα από το λάδι, τα μυρωδικά, αλάτι και πιπέρι.
-
Τυλίγουμε τους ντολμάδες και τους τοποθετούμε σε κατσαρόλα.
-
Προσθέτουμε νερό και το υπόλοιπο λάδι και βάζουμε ένα πιάτο από πάνω για να μην κουνηθούν οι ντολμάδες κατά την διάρκεια του μαγειρέματος.
-
Βράζουμε το φαγητό για περίπου 1 ώρα. Δοκιμάζουμε να δούμε αν μαλάκωσαν και ψήθηκε ο κιμάς, και αν χρειαστεί προσθέτουμε και λίγο ακόμα νερό.
-
Πρέπει να μείνουν με αρκετό ζουμί.
-
Σάλτσα: Σε ένα κατσαρολάκι βάλτε ζουμί από το φαγητό.
-
Χτυπήστε σε ένα πιάτο το αυγό με το χυμό του λεμονιού.
-
Συνεχίζοντας το χτύπημα ρίξτε μέσα στο μίγμα μερικές κουταλιές από το ζουμί του φαγητού.
-
Αδειάστε το μίγμα στο κατσαρολάκι και προσθέστε μία κουταλιά κορν φλάουερ, διαλυμένη σε λίγο νερό.
-
Αφήστε την σάλτσα να πάρει μία βράση ανακατεύοντας συνέχεια για να μην κόψει το αυγό.
-
Μόλις η σάλτσα δέσει και ασπρίσει αποσύρετε από την φωτιά.
-
Σερβίρετε τους ντολμάδες ζεστούς, περιχυμένους με την σάλτσα τους.
-
- Χρόνος:
- Δυσκολία: Εύκολο
- Μερίδες:
Read 6154 times
Login to post comments