Ντολμάδες με Σέσκουλα

Βαθμολογήστε αυτό το αντικείμενο
(0 ψήφοι)

Πηγή: Βιβλίο συνταγών: Η αρχόντισσα του Αιγαίου - παραδοσιακές συνταγές της Άνδρου Συγγραφή κείμενων και συνταγών: Εριέττα Παπαϊωάννου

Πρόσθετες Πληροφορίες

  • Υλικά:
    •  
    • Για 50 ντολμάδες
    • 50 φύλλα από σέσκουλα
    • 2 κιλά κιμάς μισός χοιρινός μισός μοσχαρίσιος
    • 1 φλιτζάνι ρύζι
    • 1 σκελίδα σκόρδο κομμένη
    • 1 ματσάκι δυόσμο ψιλοκομμένο
    • ½ ποτήρι ελαιόλαδο
    • Αλάτι και πιπέρι
    • Για την σάλτσα
    • 1 κουταλάκι κορν φλάουερ
    • 1 αυγό
    • Χυμό από 1 λεμόνι


  • Εκτέλεση:
    •  
    • Σε μία κατσαρόλα βραστό νερό ζεματάμε τα φύλλα από τα σέσκουλα, όχι πάνω από 3 λεπτά.
    • Τα βγάζουμε από την κατσαρόλα και τα αφήνουμε να σουρώσουν.
    • Σε μία λεκάνη ανακατεύουμε τον κιμά, το ρύζι, το σκόρδο, την μισή ποσότητα από το λάδι, τα μυρωδικά, αλάτι και πιπέρι.
    • Τυλίγουμε τους ντολμάδες και τους τοποθετούμε σε κατσαρόλα.
    • Προσθέτουμε νερό και το υπόλοιπο λάδι και βάζουμε ένα πιάτο από πάνω για να μην κουνηθούν οι ντολμάδες κατά την διάρκεια του μαγειρέματος.
    • Βράζουμε το φαγητό για περίπου 1 ώρα. Δοκιμάζουμε να δούμε αν μαλάκωσαν και ψήθηκε ο κιμάς, και αν χρειαστεί προσθέτουμε και λίγο ακόμα νερό.
    • Πρέπει να μείνουν με αρκετό ζουμί.
    • Σάλτσα: Σε ένα κατσαρολάκι βάλτε ζουμί από το φαγητό.
    • Χτυπήστε σε ένα πιάτο το αυγό με το χυμό του λεμονιού.
    • Συνεχίζοντας το χτύπημα ρίξτε μέσα στο μίγμα μερικές κουταλιές από το ζουμί του φαγητού.
    • Αδειάστε το μίγμα στο κατσαρολάκι και προσθέστε μία κουταλιά κορν φλάουερ, διαλυμένη σε λίγο νερό.
    • Αφήστε την σάλτσα να πάρει μία βράση ανακατεύοντας συνέχεια για να μην κόψει το αυγό.
    • Μόλις η σάλτσα δέσει και ασπρίσει αποσύρετε από την φωτιά.
    • Σερβίρετε τους ντολμάδες ζεστούς, περιχυμένους με την σάλτσα τους.


  • Χρόνος:
  • Δυσκολία: Εύκολο
  • Μερίδες:
Login to post comments