Πηγή: Βιβλίο συνταγών: Η αρχόντισσα του Αιγαίου - παραδοσιακές συνταγές της Άνδρου Συγγραφή κείμενων και συνταγών: Εριέττα Παπαϊωάννου
Λαμπριάτης (γέμιση του Πάσχα)
Πρόσθετες Πληροφορίες
-
Υλικά:
-
-
15 αυγά χτυπημένα
-
2 κιλά Ανδριώτικο χλωρό τυρί 2-3 ημερών / άλλοι το κάνουν με φρέσκο τυρί ημέρας
-
1 συκωταριά κατσικιού / μόνο το μαύρο μέρος (όχι το πλεμόνι) / κομμένο σε κομμάτια, σοταρισμένο σε ½ ποτήρι ελαιόλαδο με 1 ξερό και 4 χλωρά κρεμμύδια.
-
Δυόσμο – 8 κλωνάρια τουλάχιστον – χρειάζεται πολύ μυρωδικό
-
Πιπέρι
-
Ανακατεύουμε όλα τα παραπάνω υλικά και γεμίζουμε το κατσίκι.
-
-
Εκτέλεση:
-
Χώρα Άνδρου
-
Στην Χώρα βάζουν 20 αυγά στα 2 κιλά τυρί.
-
Σοτάρουν ολόκληρη την συκωταριά στην κατσαρόλα με 1 ξερό και 4 χλωρά κρεμμύδια, 2 μαρούλια, ρίγανη και ξερό σκόρδο.
-
Προσθέτουν το τυρί και τα αυγά και μαγειρεύουν λίγο σε μέτρια φωτιά.
-
Πρέπει να σημειώσουμε ότι στον Λαμπριάτη δεν μπαίνει αλάτι, γιατί το τυρί είναι ήδη αλμυρό.
-
- Χρόνος:
- Δυσκολία: Εύκολο
- Μερίδες:
Διαβάστηκε 1495 φορές
Login to post comments