Λαμπριάτης (γέμιση του Πάσχα)

Βαθμολογήστε αυτό το αντικείμενο
(0 ψήφοι)

Πηγή: Βιβλίο συνταγών: Η αρχόντισσα του Αιγαίου - παραδοσιακές συνταγές της Άνδρου Συγγραφή κείμενων και συνταγών: Εριέττα Παπαϊωάννου

Πρόσθετες Πληροφορίες

  • Υλικά:
    •  
    • 15 αυγά χτυπημένα
    • 2 κιλά Ανδριώτικο  χλωρό τυρί 2-3 ημερών / άλλοι το κάνουν με φρέσκο τυρί ημέρας
    • 1 συκωταριά κατσικιού / μόνο το μαύρο μέρος (όχι το πλεμόνι) / κομμένο σε κομμάτια, σοταρισμένο σε ½ ποτήρι ελαιόλαδο με 1 ξερό και 4 χλωρά κρεμμύδια.
    • Δυόσμο – 8 κλωνάρια τουλάχιστον – χρειάζεται πολύ μυρωδικό
    • Πιπέρι
    • Ανακατεύουμε όλα τα παραπάνω υλικά και γεμίζουμε το κατσίκι.
  • Εκτέλεση:

     

    • Χώρα Άνδρου
    • Στην Χώρα βάζουν 20 αυγά στα 2 κιλά τυρί.
    • Σοτάρουν ολόκληρη την συκωταριά στην κατσαρόλα με 1 ξερό και 4 χλωρά κρεμμύδια, 2 μαρούλια, ρίγανη και ξερό σκόρδο.
    • Προσθέτουν το τυρί και τα αυγά και μαγειρεύουν λίγο σε μέτρια φωτιά.
    • Πρέπει να σημειώσουμε ότι στον Λαμπριάτη δεν μπαίνει αλάτι, γιατί το τυρί είναι ήδη αλμυρό.

     

         

         

      • Χρόνος:
      • Δυσκολία: Εύκολο
      • Μερίδες:
      Login to post comments