Κολοκυθολούλουδα

Βαθμολογήστε αυτό το αντικείμενο
(0 ψήφοι)

Πηγή: Βιβλίο συνταγών: Η αρχόντισσα του Αιγαίου - παραδοσιακές συνταγές της Άνδρου Συγγραφή κείμενων και συνταγών: Εριέττα Παπαϊωάννου 

Πρόσθετες Πληροφορίες

  • Υλικά:

     

    • ½ κιλό αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
    • 2 αυγά
    • 2 κλωνάρια φρέσκο δυόσμο, κομμένο
    • ¼ ποτηριού ελαιόλαδο
    • Λίγο νερό
    • Αλάτι-πιπέρι
    • Λάδι για το τηγάνισμα


  • Εκτέλεση:

     

    • Πλένουμε τα φρέσκα λουλούδια κολοκυθιού και αφαιρούμε το σκληρό μέρος τους.
    • Τα κόβουμε σε μικρά κομμάτια.
    • Ανακατεύουμε τα λουλούδια με τα αυγά, το ελαιόλαδο, το αλεύρι, τον δυόσμο, το αλάτι και το πιπέρι.
    • Η ζύμη δεν πρέπει να είναι σφιχτή.
    • Αν χρειάζεται προσθέτουμε λίγο νερό.
    • Σε ένα τηγάνι βάζουμε το λάδι και το αφήνουμε να κάψει. Παίρνουμε κουταλιές-κουταλιές από την ζύμη και τηγανίζουμε.
    • Σερβίρουμε με τζατζίκι.

  • Χρόνος:
  • Δυσκολία: Εύκολο
  • Μερίδες:
Login to post comments