Πηγή: Βιβλίο συνταγών: Η αρχόντισσα του Αιγαίου - παραδοσιακές συνταγές της Άνδρου Συγγραφή κείμενων και συνταγών: Εριέττα Παπαϊωάννου
Κολοκυθολούλουδα
Πρόσθετες Πληροφορίες
-
Υλικά:
- ½ κιλό αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
-
2 αυγά
-
2 κλωνάρια φρέσκο δυόσμο, κομμένο
-
¼ ποτηριού ελαιόλαδο
-
Λίγο νερό
-
Αλάτι-πιπέρι
-
Λάδι για το τηγάνισμα
-
Εκτέλεση:
- Πλένουμε τα φρέσκα λουλούδια κολοκυθιού και αφαιρούμε το σκληρό μέρος τους.
-
Τα κόβουμε σε μικρά κομμάτια.
-
Ανακατεύουμε τα λουλούδια με τα αυγά, το ελαιόλαδο, το αλεύρι, τον δυόσμο, το αλάτι και το πιπέρι.
-
Η ζύμη δεν πρέπει να είναι σφιχτή.
-
Αν χρειάζεται προσθέτουμε λίγο νερό.
-
Σε ένα τηγάνι βάζουμε το λάδι και το αφήνουμε να κάψει. Παίρνουμε κουταλιές-κουταλιές από την ζύμη και τηγανίζουμε.
-
Σερβίρουμε με τζατζίκι.
- Χρόνος:
- Δυσκολία: Εύκολο
- Μερίδες:
Διαβάστηκε 2074 φορές
Login to post comments