Συνταγή: Κώστας Τσίγκας
Πηγή: Περιοδικό “Cook Book”, Εφημερίδα «Έθνος της Κυριακής», Τεύχος 20, Φεβρουάριος 2010
Ταραμοσαλάτα με Αγκινάρες
Πρόσθετες Πληροφορίες
-
Υλικά:
- 150 γρ. ταραμά λευκό
- 300 γρ. αγκινάρες κατεψυγμένες
- 2 λεμόνια (τον χυμό τους)
- ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι μικρό
- Πιπέρι
-
Εκτέλεση:
- Βράζουμε τις αγκινάρες σε χαμηλή φωτιά και με λίγο νερό μέχρι να μαλακώσουν καλά.
- Λιώνουμε σε μεγάλο μπλέντερ το κρεμμύδι μαζί με τον χυμό του ενός λεμονιού και τη μισή ποσότητα του ελαιόλαδου.
- Προσθέτουμε τον ταραμά και την αγκινάρα και χτυπάμε μέχρι το μείγμα να θυμίζει μους.
- Αν υπάρχουν κομμάτια από την αγκινάρα που «κρατάνε», περνάμε το μείγμα από μια σήτα λεπτή με τη βοήθεια μιας σπάτουλας.
- Προσθέτουμε το υπόλοιπο λάδι και λεμόνι και ξαναχτυπάμε το μείγμα για 1 λεπτό ακόμη.
- Δοκιμάζουμε την ταραμοσαλάτα και προσθέτουμε πιπέρι, λεμόνι και λάδι σύμφωνα με τις γευστικές μας προτιμήσεις.
- Χρόνος: Προετοιμασία: 15’, Μαγείρεμα: 10’
- Δυσκολία: Εύκολο
- Μερίδες: 4
Διαβάστηκε 1199 φορές
Login to post comments