Ταραμοσαλάτα με Αγκινάρες

Βαθμολογήστε αυτό το αντικείμενο
(0 ψήφοι)

Συνταγή: Κώστας Τσίγκας
Πηγή: Περιοδικό “Cook Book”, Εφημερίδα «Έθνος της Κυριακής», Τεύχος 20, Φεβρουάριος 2010

Πρόσθετες Πληροφορίες

  • Υλικά:
    • 150 γρ. ταραμά λευκό
    • 300 γρ. αγκινάρες κατεψυγμένες
    • 2 λεμόνια (τον χυμό τους)
    • ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
    • 1 κρεμμύδι μικρό
    • Πιπέρι
  • Εκτέλεση:
    • Βράζουμε τις αγκινάρες σε χαμηλή φωτιά και με λίγο νερό μέχρι να μαλακώσουν καλά.
    • Λιώνουμε σε μεγάλο μπλέντερ το κρεμμύδι μαζί με τον χυμό του ενός λεμονιού και τη μισή ποσότητα του ελαιόλαδου.
    • Προσθέτουμε τον ταραμά και την αγκινάρα και χτυπάμε μέχρι το μείγμα να θυμίζει μους.
    • Αν υπάρχουν κομμάτια από την αγκινάρα που «κρατάνε», περνάμε το μείγμα από μια σήτα λεπτή με τη βοήθεια μιας σπάτουλας.
    • Προσθέτουμε το υπόλοιπο λάδι και λεμόνι και ξαναχτυπάμε το μείγμα για 1 λεπτό ακόμη.
    • Δοκιμάζουμε την ταραμοσαλάτα και προσθέτουμε πιπέρι, λεμόνι και λάδι σύμφωνα με τις γευστικές μας προτιμήσεις.
  • Χρόνος: Προετοιμασία: 15’, Μαγείρεμα: 10’
  • Δυσκολία: Εύκολο
  • Μερίδες: 4
Login to post comments