Πηγή: Βιβλίο συνταγών: Η αρχόντισσα του Αιγαίου - παραδοσιακές συνταγές της Άνδρου Συγγραφή κείμενων και συνταγών: Εριέττα Παπαϊωάννου
Κόκορας με Χυλοπίτες
Πρόσθετες Πληροφορίες
-
Υλικά:
- 500 γρ. χυλοπίτες
-
1 κόκορα χωριάτικο 11/2 κιλό περίπου
-
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
-
1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
-
2 φλιτζάνια τριμμένη ντομάτα
-
½ φλιτζάνι κόκκινο κρασί
-
Αλάτι, πιπέρι
-
Ανδριώτικο τυρί, βολάκι, τριμμένο
-
Εκτέλεση:
- Πλένουμε τον κόκορα, τον κόβουμε σε μερίδες και τον σοτάρουμε με λίγο λάδι.
-
Μόλις ροδίσει ελαφρά, προσθέτουμε το κρεμμύδι και ανακατεύουμε.
-
Στην συνέχεια ρίχνουμε στην κατσαρόλα το κρασί και προσθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι, τις τριμμένες ντομάτες, το λάδι και λίγο νερό.
-
Αφήνουμε το φαγητό να σιγοβράσει μέχρι να ψηθεί ο κόκορας.
-
Όταν είναι έτοιμος, τον βγάζουμε από την κατσαρόλα και βράζουμε τις χυλοπίτες στο ζουμί του κόκορα για 15 λεπτά περίπου.
-
Τοποθετούμε τον κόκορα σε ταψάκι ή γάστρα, ρίχνουμε μέσα τις χυλοπίτες και το ζουμί της κατσαρόλας και βάζουμε το φαγητό σε μέτριο φούρνο να ψηθεί για 30 λεπτά.
-
Δοκιμάζουμε το φαγητό και αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό, για να βράσουν οι χυλοπίτες.
-
Σερβίρουμε σε πιατέλα πασπαλισμένο με ξηρό Ανδριώτικο βολάκι.
- Χρόνος:
- Δυσκολία: Εύκολο
- Μερίδες:
Διαβάστηκε 2382 φορές
Login to post comments