Κόκορας με Χυλοπίτες

Βαθμολογήστε αυτό το αντικείμενο
(0 ψήφοι)

Πηγή: Βιβλίο συνταγών: Η αρχόντισσα του Αιγαίου - παραδοσιακές συνταγές της Άνδρου Συγγραφή κείμενων και συνταγών: Εριέττα Παπαϊωάννου

Πρόσθετες Πληροφορίες

  • Υλικά:

     

    • 500 γρ. χυλοπίτες
    • 1 κόκορα χωριάτικο 11/2 κιλό περίπου
    • 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
    • 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
    • 2 φλιτζάνια τριμμένη ντομάτα
    • ½ φλιτζάνι κόκκινο κρασί
    • Αλάτι, πιπέρι
    • Ανδριώτικο τυρί, βολάκι, τριμμένο


  • Εκτέλεση:

     

    • Πλένουμε τον κόκορα, τον κόβουμε σε μερίδες και τον σοτάρουμε με λίγο λάδι.
    • Μόλις ροδίσει ελαφρά, προσθέτουμε το κρεμμύδι και ανακατεύουμε.
    • Στην συνέχεια ρίχνουμε στην κατσαρόλα το κρασί και προσθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι, τις τριμμένες ντομάτες, το λάδι και λίγο νερό.
    • Αφήνουμε το φαγητό να σιγοβράσει μέχρι να ψηθεί ο κόκορας.
    • Όταν είναι έτοιμος, τον βγάζουμε από την κατσαρόλα και βράζουμε τις χυλοπίτες στο ζουμί του κόκορα για 15 λεπτά περίπου.
    • Τοποθετούμε τον κόκορα σε ταψάκι ή γάστρα, ρίχνουμε μέσα τις χυλοπίτες και το ζουμί της κατσαρόλας και βάζουμε το φαγητό σε μέτριο φούρνο να ψηθεί για 30 λεπτά.
    • Δοκιμάζουμε το φαγητό και αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό, για να βράσουν οι χυλοπίτες.
    • Σερβίρουμε σε πιατέλα πασπαλισμένο με ξηρό Ανδριώτικο βολάκι.

  • Χρόνος:
  • Δυσκολία: Εύκολο
  • Μερίδες:
Login to post comments