Συνταγή: «Νικόλας» - Σαντορίνη Πηγή: Βιβλίο «Γεύση από Παράδοση – Προϊόντα απ’ όλη την Ελλάδα», Εφημερίδα «Ελευθεροτυπία»
Πρόσθετες Πληροφορίες
Υλικά:
1 κιλό
κοκκινιστό κρέας
1 κιλό
μελιτζάνες σε φέτες τηγανισμένες ή ψητές
½ κιλό τυρί ανθότυρο ή κατίκι
1 κιλό
ντομάτες φρέσκες κομμένες σε φέτες
Εκτέλεση:
Βάζουμε σε πήλινα αλειμμένα με
λάδι 4 φέτες μελιτζάνες καλύπτοντας όλες τις πλευρές.
Βάζουμε 2 κομμάτια κρέας
κοκκινιστό, το τυρί, την ντομάτα (άμα θέλουμε βάζουμε και λίγα ψητά λαχανικά),
κλείνουμε με τις μελιτζάνες το πήλινο, σκεπάζουμε με τυρί φέτα, κατίκι ή
κασέρι, στολίζουμε με μία φέτα ντομάτας και φουρνίζουμε στους 180ο
Cγια 20 λεπτά.