Κολοκυθόπιτα Τζιας

Βαθμολογήστε αυτό το αντικείμενο
(0 ψήφοι)

Πηγή: Nίκη Mηταρέα έθνος της Κυριακής 25/09/2011 σελ09

Πρόσθετες Πληροφορίες

  • Υλικά:
    •  
    • 3 φύλλα κρούστας
    • 1 κιλό κολοκύθια τριμμένα
    • 3 κρεμμύδια μεγάλα τριμμένα
    • 2 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
    • 2 κουτ. σούπας δυόσμο ψιλοκομμένο
    • 3 αβγά
    • 1 φλιτζ. ρύζι βρασμένο
    • 6 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
    • 300 γρ. ανθότυρο τριμμένο
    • ½ φλιτζ. γάλα
    • Αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • Εκτέλεση:
    •  
    • Σε φαρδύ τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κρεμμύδια και τα κρεμμυδάκια με το αλάτι, ανακατεύοντας συχνά μέχρι να μαλακώσουν και προσθέτουμε τα κολοκύθια.
    • Ανακατεύουμε απαλά μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά.
    • Αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά και μόλις κρυώσει προσθέτουμε το ρύζι, τη φέτα, τον δυόσμο, πιπέρι και ανακατεύουμε.
    • Σε λαδωμένο ταψί στρώνουμε ένα φύλλο και απλώνουμε επάνω τη γέμιση.
    • Σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα φύλλα και ρίχνουμε επάνω τα αβγά με το γάλα, τα οποία έχουμε ήδη χτυπήσει σε μπολ.
    • Χαράζουμε την πίτα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 1 ώρα περίπου.
  • Χρόνος:
  • Δυσκολία: Εύκολο
  • Μερίδες:
Login to post comments