Πηγή: Nίκη Mηταρέα έθνος της Κυριακής 25/09/2011 σελ09
Κολοκυθόπιτα Τζιας
Πρόσθετες Πληροφορίες
-
Υλικά:
-
-
3 φύλλα κρούστας
-
1 κιλό κολοκύθια τριμμένα
-
3 κρεμμύδια μεγάλα τριμμένα
-
2 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
-
2 κουτ. σούπας δυόσμο ψιλοκομμένο
-
3 αβγά
-
1 φλιτζ. ρύζι βρασμένο
-
6 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
-
300 γρ. ανθότυρο τριμμένο
-
½ φλιτζ. γάλα
-
Αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
-
-
Εκτέλεση:
-
-
Σε φαρδύ τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κρεμμύδια και τα κρεμμυδάκια με το αλάτι, ανακατεύοντας συχνά μέχρι να μαλακώσουν και προσθέτουμε τα κολοκύθια.
-
Ανακατεύουμε απαλά μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά.
-
Αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά και μόλις κρυώσει προσθέτουμε το ρύζι, τη φέτα, τον δυόσμο, πιπέρι και ανακατεύουμε.
-
Σε λαδωμένο ταψί στρώνουμε ένα φύλλο και απλώνουμε επάνω τη γέμιση.
-
Σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα φύλλα και ρίχνουμε επάνω τα αβγά με το γάλα, τα οποία έχουμε ήδη χτυπήσει σε μπολ.
-
Χαράζουμε την πίτα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 1 ώρα περίπου.
-
- Χρόνος:
- Δυσκολία: Εύκολο
- Μερίδες:
Διαβάστηκε 1446 φορές
Login to post comments