Οινοποιεία
Ποτά - Αναψυκτικά

Ποτά - Αναψυκτικά (28)

Τετάρτη, 09 Νοέμβριος 2011 12:51 Γράφτηκε από Νίκος Βαμβακάρης

Μαντηλαριά, Αϊδάνι, Μονεμβασιά. Ποικιλίες του νησιού που καλλιεργούνται βιολογικά. Ευδοκιμούν και συνδυάζονται... τόσο αρμονικά. Αυτό το κόκκινο!... Άρωμα, αρώματα, λίγο αίσθηση μαύρης σοκολάτας και επίγευση που κρατάει. Σ' αυτό το νησί του κρασιού!

Τετάρτη, 09 Νοέμβριος 2011 12:00 Γράφτηκε από Νίκος Βαμβακάρης

Χαίρεσαι μια Εποχή λευκή, ακόμα κι αν δεν την πιείς σε 8 0C. Γεύεσαι τη Μονεμβασιά μέσα της αλλά το θαλασσινό αμπέλι, της χαρίζει απλόχερα, πέντε αιθέρια αρώματα. Για δες! Ίσως το διαπιστώσεις. Άραγε είναι τούτο το θαλασσινό αγέρι που κάνει καλό στην Εποχή μας;

Τετάρτη, 09 Νοέμβριος 2011 11:48 Γράφτηκε από Νίκος Βαμβακάρης

Που να 'ναι τα αρώματα; Κανέλα ή γαρύφαλλο; Γαρύφαλλο ή ρόδι; Μπορεί κάτι άλλο. Ποιος ξέρει; Το πλάθει συνδυασμένα η Μαντηλαριά και η Μονεμβασιά του νησιού. Μήπως είναι η εποχή του Κόκκινου; Μήπως το Κόκκινο είναι στην Εποχή του;

Τετάρτη, 09 Νοέμβριος 2011 10:13 Γράφτηκε από Νίκος Βαμβακάρης

Από τον ιδιόκτητο βιολογικό αμπελώνα του Οινοποιείου Μωραΐτη, με τις ποικιλίες Μαλαγουζιά και Ασύρτικο, που καλλιεργούνται πάντα με τη φροντίδα και την επίβλεψη του Μανώλη Μωραΐτη. Ο αμπελώνας είναι ενταγμένος σε πρόγραμμα βιολογική καλλιέργειας από το 1997 και ελέγχεται από τον πιστοποιητικό οργανισμό ΔΗΩ.

Τετάρτη, 09 Νοέμβριος 2011 10:07 Γράφτηκε από Νίκος Βαμβακάρης

Από τον ιδιόκτητο βιολογικό αμπελώνα του Οινοποιείου Μωραΐτη, με τις ποικιλίες Cabernet Sauvignon και Αηδάνι Μαύρο, που καλλιεργούνται πάντα με τη φροντίδα και την επίβλεψη του Μανώλη Μωραΐτη. Ο αμπελώνας είναι ενταγμένος σε πρόγραμμα βιολογική καλλιέργειας από το 1997 και ελέγχεται από τον πιστοποιητικό οργανισμό ΔΗΩ.

Τετάρτη, 09 Νοέμβριος 2011 10:02 Γράφτηκε από Νίκος Βαμβακάρης

Το κρασί αυτό αποτελεί δημιούργημα συνοινοποίησης δυο πανάρχαιων ελληνικών ποικιλιών, της βαθυκόκκινης Μανδηλαριάς και της αρωματικής λευκής Μονεμβασιάς. Έχουν επιλεγεί με σχολαστικότητα, από τα παλαιότερα, χαμηλής απόδοσης (500kg/στρ.) αμπέλια, της Ομάδας Παραγωγών του Οινοποιείου Μωραΐτη. Η συνοινοποίηση των δυο αυτών ποικιλιών αναδεικνύεται απόλυτα τα ποιοτικά χαρακτηριστικά του μικροκλίματος της Πάρου.

Τετάρτη, 09 Νοέμβριος 2011 09:56 Γράφτηκε από Νίκος Βαμβακάρης

Παράγεται από την αρχοντική ορεινή Μονεμβασιά, την λευκή ποικιλία από την περιοχή των Λευκών, Θαψανών και του Σταυρού. Επιλεγμένη με σχολαστικότητα από καλοφροντισμένα αμπέλια της Ομάδας Παραγωγών του Οινοποιείου Μωραΐτη, χαμηλής στρεμματικής απόδοσης (700kg/στρ.). Ο τρύγος πραγματοποιείται μεταξύ 22-25 Αυγούστου. Η ζύμωση και η ωρίμανσή του σε δρύινα βαρέλια για 5 μήνες του προσδίδει ένα ιδιαίτερο χαρακτήρα.

Τετάρτη, 09 Νοέμβριος 2011 09:49 Γράφτηκε από Νίκος Βαμβακάρης

Παράγεται από την τοπική λευκή ποικιλία Μονεμβασιά. Έχει επιλεγεί με σχολαστικότητα, από καλοφροντισμένα αμπέλια χαμηλής απόδοσης (700kg/στρ.), της Ομάδας Παραγωγών του Οινοποιείου Μωραΐτη, που βρίσκονται στις παραθαλάσσιες περιοχές Τσουκαλιά και Πλακωτός. Ο τρύγος πραγματοποιείται το δεύτερο δεκαήμερο του Αυγούστου. Μέσα από αυτό το κρασί αναδεικνύεται απόλυτα ο ποιοτικός χαρακτήρας της Μονεμβασιάς και τα χαρακτηριστικά του μικροκλίματος της Πάρου.

Τετάρτη, 09 Νοέμβριος 2011 09:42 Γράφτηκε από Νίκος Βαμβακάρης

Παράγεται από την συνοινοποίηση της βαθυκόκκινης Μανδηλαριάς και της λευκής Μονεμβασιάς. Έχουν επιλεγεί με σχολαστικότητα, από καλοφροντισμένα, χαμηλής απόδοσης (600kg/στρ.) αμπέλια, της Ομάδας Παραγωγών του Οινοποιείου Μωραΐτη. Η συνοινοποίηση των δυο αυτών ποικιλιών αναδεικνύει απόλυτα τα ποιοτική χαρακτηριστικά του μικροκλίματος της Πάρου.

Τετάρτη, 09 Νοέμβριος 2011 09:28 Γράφτηκε από Νίκος Βαμβακάρης

Καθαρόαιμο μονοποικιλιακό κρασί από τη γοητευτική και μοναδική Μονεμβασιά. Αποτέλεσμα υπερώριμου τρυγητού, που πραγματοποιείται το πρώτο δεκαπενθήμερο του Σεπτεμβρίου στη Πάρο. Το αργό λιάσιμο των σταφυλιών για 15 συνεχείς μέρες, μεστώνει τις ρώγες, που αφυδατώνονται κάτω από τον παριανό ήλιο εμπλουτίζοντας το κρασί αυτό με άφθονα φυσικά σάκχαρα, διατηρώντας παράλληλα και τα αρώματα της ποικιλίας.

<< Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>
Σελίδα 2 από 2