Μανώλης Σμάλιος
Καβουρμάς
Additional Info
-
Υλικά:
- 3 kg χοιρινή σπάλα κομμένη σε μικρά κομμάτια
- 5 κουταλιές αλάτι
- 1 kg βούτυρο φυτίνη
- Κορίανδρος
-
Εκτέλεση:
- Βάζουμε από βραδύς το κρέας σε σουρωτήρι για να στραγγίξουν τα υγρά του και το αλατίζουμε ανακατεύοντάς το με κορίανδρο.
- Την άλλη μέρα το βάζουμε σε ανοιχτή κατσαρόλα και το σοτάρουμε σε χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς για 20-25 λεπτά μέχρι να απορροφήσει όλα του τα υγρά.
- Μετά ρίχνουμε το ανακάτεμα μέχρι να ροδοκοκκινίσει το κρέας.
- Είναι σημαντικό να το ανακατεύουμε συχνά για να μην κολλήσει στην κατσαρόλα.
- Όταν ετοιμαστεί το αφήνουμε να κρυώσει και το φυλάμε σε δοχείο με το βούτυρο να καλύβει το κρέας.
- Χρόνος:
- Δυσκολία: Εύκολο
- Μερίδες:
Read 1767 times
Login to post comments