Τι είναι το Aegean Cuisine

Η πρωτοβουλία AegeanCuisine, ένα σύστημα μελών-επιχειρήσεων των νησιών του Νοτίου Αιγαίου οι οποίες επιθυμούν και υπόσχονται να προσφέρουν στους επισκέπτες αιγαιοπελαγίτικο συναίσθημα και εμπειρία, γεννήθηκε με σκοπό την αξιοποίηση της ιδιαίτερα πλούσιας αιγαιοπελαγίτικης οινο-γαστρονομίας, προς όφελος της ανάδειξης και προβολής των τοπικά παραγόμενων προϊόντων, αλλά και της δημιουργίας και προώθησης του θεματικού τουρισμού των νησιών μας.

Nα αξιοποιηθεί η ιδιαίτερα πλούσια αιγαιοπελαγίτικη οινογαστρονομία

Η Φιλοσοφία

Τα νησιά του Αιγαίου παράγουν μια εξαιρετική ποικιλία προϊόντων τα οποία χαρακτηρίζονται από τον συνδυασμό γεύσης, ποιότητας και μοναδικότητας. Όμως, για κάποιους λόγους, δεν έχουν καταφέρει να λάβουν την ανάλογη αναγνωρισιμότητα και εμπορευσιμότητα που τους αξίζει.

Τα νησιά του Αιγαίου, προσφέρουν εξαιρετικές συνθήκες τουρισμού οι οποίες  χαρακτηρίζονται από τον συνδυασμό καθαρής θάλασσας, λαμπρού ήλιου, βαθειάς ιστορίας, παράδοσης και πολυσχιδούς πολιτισμού. Όμως, για κάποιους λόγους, δεν έχουν καταφέρει να λάβουν την ανάλογη διάρκεια και αξία που τους αξίζει.

Με σκοπό την αξιοποίηση της ιδιαίτερα πλούσιας αιγαιοπελαγίτικης οινο-γαστρονομίας προς όφελος της ανάδειξης και προβολής των τοπικά παραγόμενων προϊόντων, ιδιαίτερα δε των κρασιών, αλλά και της  δημιουργίας και προώθησης θεματικού τουρισμού των νησιών μας, γεννήθηκε η πρωτοβουλία Aegean Cuisine,ένα σύστημα μελών-επιχειρήσεων των νησιών που επιθυμούν και υπόσχονται να προσφέρουν στους επισκέπτες τους, Αιγαιοπελαγίτικο Συναίσθημα και Εμπειρία.

Οι Στόχοι

 • Ανάδειξη του Αιγαίου ως τόπου με διαχρονικό οινο-γαστρονομικό πολιτισμό.
 • Εξοικείωση του έλληνα και ξένου καταναλωτή με τα αιγαιοπελαγίτικα προϊόντα.
 • Προβολή και καθιέρωση των αιγαιοπελαγίτικων προϊόντων στην ελληνική και διεθνή αγορά.
 • Προώθηση των αιγαιοπελαγίτικων προϊόντων σε δίκτυα λιανικής και χονδρικής πώλησης.

Η Ιστορία

Η πρωτοβουλία AegeanCuisine, η οποία ξεκίνησε μετά από συντονισμένες ενέργειες του Κέντρου Επιχειρηματικής και Τεχνολογικής Ανάπτυξης (Κ.Ε.Τ.Α) Νοτίου Αιγαίου σε συνεργασία με τα Επιμελητήρια Κυκλάδων και Δωδεκανήσου, συνεχίζει να σχεδιάζει και αναπτύσσει ενέργειες και δράσεις προς όφελος, αφενός των μελών-επιχειρήσεων και αφετέρου της παροχής ποιοτικών υπηρεσιών στους επισκέπτες των νησιών του Νοτίου Αιγαίου .

Στο πλαίσιο της πρώτης φάσης ανάπτυξης της AegeanCuisine πραγματοποιήθηκε διάπλους εκδηλώσεων ενημέρωσης και δημόσιας διαβούλευσης, με θέμα τη γαστρονομική παράδοση, στα περισσότερα νησιά των Κυκλάδων και της Δωδεκανήσου, από την Τζιά μέχρι το Καστελόριζο, προκειμένου να συγκεντρωθούν ιδέες, απόψεις και προτάσεις από τους άμεσα ενδιαφερόμενους επαγγελματίες της γαστρονομίας, δηλαδή τους εστιάτορες, τους ξενοδόχους, τους οινοποιούς καθώς και τους παραγωγούς και εμπόρους τροφίμων και ποτών.

Η ανταπόκριση των επαγγελματιών, των συλλογικών φορέων, ερευνητών της γαστρονομίας και της λαϊκής παράδοσης αλλά και απλών κατοίκων των νησιών ήταν εντυπωσιακή, καθόσον αυτοί συμμετείχαν σε ένα πολύ ζωντανό διάλογο με τους εισηγητές των εκδηλώσεων, κορυφαίες προσωπικότητες στον χώρο της γαστρονομίας, της επιστήμης και του επιχειρείν.

Στις εκδηλώσεις αυτές μετείχαν, ως εισηγητές, διακεκριμένοι Έλληνες σεφ και εστιάτορες : οι κ.κ. Λευτέρης Λαζάρου, Νίκος Σαράντος, Γιώργος Χατζηγιαννάκης, Κώστας Τσίγκας, Τίμος Πετρίδης και η κα. Νένα Ισμίρνογλου καθώς και δημοφιλείς, έγκριτοι δημοσιογράφοι και συγγραφείς της οινογαστρονομίας : οι κ.κ. Ηλίας Μαμαλάκης, Γιώργος Πίττας, Αργύρης Καλλιανιώτης και οι κυρίες  Νταϊάνα Κόχυλα,  Νίκη Μηταρέα και Θάλεια Τσιχλάκη.

Από το χώρο της επιστήμης μετείχαν οι πανεπιστημιακοί και ερευνητές Δρ. Νίκος Κατσαρός, Δρ. ΕμμανουήλΑνυφαντάκης, Δρ. Δημήτρης Κούτουλας και Δρ. Γιάννης Κριτσωτάκις.

Από τον επιχειρηματικό χώρο οι κ.κ. Κώστας Κωσταντινίδης και Δημήτρης Ρουσουνέλος, από το χώρο του οίνου οι κ.κ Κωνσταντίνος Τουλουμτζής, Γιώργος Φλούδας και η κα. Μαρία Δήμου, ενώ τη γαστρονομική εκπαίδευση εκπροσώπησαν επάξια οι κ.κ Αναστάσιος Περιμένης, Νίκος Θεοδώρου και η κα. Χριστίνα Αλεξανδροπούλου.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχαν επίσης οι τοποθετήσεις των εκπροσώπων της «Αγροτουριστικής Α.Ε.» κας. Στέλλας Ασκέλη, της «Αγροξένια» κου. Δημήτρη Μιχαηλίδη και της «Ελληνικής Ακαδημίας Γεύσης» κου. Αντώνη Παναγιωτόπουλου.

Αποτέλεσμα των διαβουλεύσεων αυτών ήταν η δημιουργία και έκδοση του δίγλωσσου (ελληνικά-αγγλικά)γαστρονομικού βιβλίου-λευκώματος «Η Κουζίνα του Αιγαίου», στο οποίο γίνεται μια πρώτη αποτύπωση του εξαιρετικού γαστρονομικού πλούτου των νησιών του Νοτίου Αιγαίου μέσα από την παρουσίαση χαρακτηριστικών αιγαιοπελαγίτικων προϊόντων και παραδοσιακών συνταγών, τις οποίες προσέγγισε με μια σύγχρονη συγγραφική ματιά η συγγραφέας κα. Νταϊάνα Κόχυλα και αποτύπωσε με το φακό του ο φωτογράφος κος. Βασίλης Στενός. Μετά την εξάντληση της πρώτης εκτύπωσης, το βιβλίο επανεκτυπώθηκε με την ευγενή χορηγία της Aegean Airlines και διατίθεται στο ευρύ κοινό από τα περισσότερα βιβλιοπωλεία  και τα Καταστήματα Αφορολογήτων Ειδών (ΚΑΕ)πανελλαδικά.

Στη συνέχεια των δράσεων της πρωτοβουλίας AegeanCuisine συστάθηκε η Ειδική Συμβουλευτική Επιτροπή Γαστρονομίας εκ Προσωπικοτήτων, στη πρώτη θητεία της οποίας συμμετείχαν αφιλοκερδώς εξέχουσες προσωπικότητες του χώρου της οινογαστρονομίας, όπως ο κος. Λευτέρης Λαζάρου, Chef και Διευθύνων Σύμβουλος του εστιατορίου «Βαρούλκο», ο κος. Ηλίας Μαμαλάκης, συγγραφέας - δημοσιογράφος γαστρονομίας, ο κος. Νίκος Σαράντος, Chef, ιδρυτής και πρώην Πρόεδρος της Ελληνικής Λέσχης Αρχιμαγείρων και Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης Αρχιμαγείρων, η κα. Νταϊάνα Κόχυλα, συγγραφέας - δημοσιογράφος γαστρονομίας, ο κος. Γιώργος Φλούδας, οινοχόος, ο Δρ. Δημήτρης Κούτουλας, καθηγητής Τουριστικού Marketing, ο κος. Αργύρης Καλλιανιώτης, δημοσιογράφος οίνου και αποσταγμάτων, αρχισυντάκτης της εφημερίδας «Το Αμπελοτόπι», εκπρόσωποι των Επιμελητηρίων Κυκλάδων και Δωδεκανήσου και ο Διευθυντής της AegeanCuisine κος. Γιώργος Καλώστος.

Σκοπός της Ειδικής Συμβουλευτικής Επιτροπής είναι η καθοδήγηση της πρωτοβουλίας AegeanCuisine στην ποιοτική αξιολόγηση και ένταξη των επιχειρήσεων (εστίασης, παραγωγής τροφίμων, καταλύματα, καταστήματα τροφίμων και ποτών) σε ένα σύστημα ανάδειξης και προβολής της αιγαιοπελαγίτικης οινογαστρονομίας και να λειτουργεί ως συμβουλευτικό όργανο τεχνικής υποστήριξης των συμβεβλημένων επιχειρήσεων.

Τη καρδιά της δυναμικής αυτής πρωτοβουλίας αποτελεί η Διαδικτυακή Πύλη www.aegeancuisine.gr/com./net./eu. Η πρώτη ανάρτηση της σχεδιάσθηκε και υλοποιήθηκε από την Ομάδα Ανάπτυξης Εφαρμογών του Κ.Ε.Τ.Α Νοτίου Αιγαίου. Η Διαδικτυακή Πύλη σκοπεύει να προσφέρει στους επισκέπτες της πληθώρα πληροφοριών γύρω από την ιδιαίτερη γαστρονομική παράδοση των νησιών του Αιγαίου.

Από τις ηλεκτρονικές σελίδες της δεν λείπουν οι χαρακτηριστικές τοπικές συνταγές, το γλωσσάρι το οποίο διαφωτίζει τη σημασία των τοπικών ονομασιών, ενώ παρέχονται αναλυτικές πληροφορίες για τις γιορτές και τα πανηγύρια τα οποία γίνονται στα νησιά και συνδέονται με τη γαστρονομική παράδοση.

Η Διαδικτυακή Πύλη www.aegeancuisine.gr/com./net./eu. θα διαδραματίσει σημαντικό ρόλο τόσο στην ανάδειξη των τοπικά παραγόμενων προϊόντων, όσο και στη προώθηση του γαστρονομικού τουρισμού στα νησιά, αφού θα επικαιροποιείται και εμπλουτίζεται διαρκώς το ευρετήριο των μελών-επιχειρήσεων, των καλλίτερων πρεσβευτών της αιγαιοπελαγίτικης οινο-γαστρονομίας. Οι επισκέπτες των νησιών μπορούν να ανατρέχουν στις ηλεκτρονικές σελίδες προκειμένου να αναζητήσουν και να βρούν, μεταξύ άλλων, προτάσεις για εστιατόρια, επισκέψιμα οινοποιεία, εμπορικά καταστήματα τα οποία πωλούν τοπικά προϊόντα καθώς και για επιχειρήσεις οι οποίες προσφέρουν μαθήματα μαγειρικής και προγράμματα οινογνωσίας.

Εξίσου σημαντική με την ενημέρωση του γαστρόφιλου κοινού είναι και η εμπορική διάσταση της Διαδικτυακής Πύλης αφού στις σελίδες της παρουσιάζονται τα εμπορεύσιμα, τυποποιημένα και εξαγώγιμα τρόφιμα και ποτά τα οποία παράγονται στα νησιά, ενώ προάγεται η συνεργασία των τοπικών παραγωγών με εμπορικές επιχειρήσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Προς αυτή την κατεύθυνση κινήθηκε και η σημαντική συμφωνία της AegeanCuisine με τη διεθνή βάση δεδομένων οίνου Snooth (www.snooth.com) προς όφελος των οινοπαραγωγών, καθώς οι ετικέτες των οι οποίες καταχωρούνται στον οδηγό οίνου της Διαδικτυακής Πύλης θα προβάλλονται, από τις σχετικές υπηρεσίες του Snooth, ταυτόχρονα σε παγκόσμιο επίπεδο στο Διαδίκτυο και σε φορητές συσκευές τρίτης γενιάς (μέσω της σχετικής εφαρμογής Snooth iPhone app). Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτής της προβολής αποτελεί η υπηρεσία wine pairings (www.epicurious.com/services/winepairings) την οποία παρέχει το Snooth στο Epicurious, το μεγαλύτερο και αρτιότερο Portal συνταγών στο Διαδίκτυο.

Στα πλαίσια της δεύτερης φάσης της AegeanCuisine, υλοποιήθηκαν οι ενέργειες για την αναζήτηση και ένταξη σε αυτή των επιχειρήσεων των νησιών οι οποίες αναδεικνύουν την ιδιαίτερα πλούσια γαστρονομική παράδοση του Αιγαίου, παράγουν και εμπορεύονται χαρακτηριστικά τοπικά παραγόμενα προϊόντα ή προσφέρουν προϊόντα και υπηρεσίες οινο-γαστρονομίας σε ποιοτικό επίπεδο.

Στη πρωτοβουλία AegeanCuisine μπορούν να συμμετάσχουν επιχειρήσεις των Νομών Κυκλάδων και Δωδεκανήσου οι οποίες πληρούν ορισμένα κριτήρια, η εκπλήρωση των οποίων διασφαλίζει ότι τα προϊόντα, τα αγαθά ή οι υπηρεσίες  τις οποίες προσφέρουν να αντανακλούν και αναδεικνύουν την ιδιαίτερη γαστρονομική ταυτότητα του Αιγαίου, να πληρούν συγκεκριμένες ποιοτικές προδιαγραφές και να προσφέρουν στον επισκέπτη-πελάτη συναίσθημα και εμπειρία. Συγκεκριμένα μπορούν να συμμετάσχουν παραγωγοί τυποποιημένων, συσκευασμένων, εμφιαλωμένων τροφίμων, οίνου και ποτών, ιδιοκτήτες επισκέψιμων χώρων παραγωγής τροφίμων, οίνου και ποτών, εμπορικά καταστήματα τροφίμων και ποτών και επιχειρήσεις μαζικής εστίασης όπως εστιατόρια, ταβέρνες, μεζεδοπωλεία, ουζερί, καφενεία, ζαχαροπλαστεία (που όχι μόνο πωλούν αλλά και σερβίρουν), wine bars κ.α στα οποία προσφέρονται αιγαιοπελαγίτικα τοπικά εδέσματα ή τοπικά προϊόντα καθώς και κρασί από τα νησιά του Αιγαίου.

Για την ένταξη των επιχειρήσεων και για κάθε κατηγορία έχει προβλεφθεί ιδιαίτερος και ειδικά προσαρμοσμένος κατάλογος κριτηρίων.

Για τον λόγο ότι το «κατώφλι», στην συγκεκριμένη προσπάθεια, απαρτίζουν οι χώροι εστίασης (εστιατόρια, ταβέρνες, μεζεδοπωλεία κλπ) και γενικά παντού όπου ο επισκέπτης έρχεται σε άμεση επαφή με τις γεύσεις των νησιών, τις συνταγές, τα προϊόντα και τα κρασιά, δόθηκε, εξ ανάγκης,  προτεραιότητα ένταξης σε αυτές τις επιχειρήσεις, θεωρώντας τις, αυτοδίκαια, σαν τους πρεσβευτές της τοπικής γαστρονομικής παράδοσης αλλά ταυτόχρονα και της σύγχρονης εκδοχής της αιγαιοπελαγίτικης κουζίνας.

Τα εστιατόρια-μέλη γίνονται πρεσβευτές της προσπάθειας ανάπτυξης, ως γαστρονομικοί  προορισμοί, των νησιών του Νότιου Αιγαίου, εμπλουτίζοντας πλέον το λεξιλόγιο όλων μας με νέες λέξεις, απόρροιες μιας νέας νοοτροπίας :  δεν χρησιμοποιούμε τη λέξη «τουρίστας», αλλά «επισκέπτης», δεν «πουλάμε» προϊόντα ή «προσφέρουμε»υπηρεσίες αλλά «χαρίζουμε» απλόχερα και γενναιόδωρα συναισθήματα και εμπειρίες μέσα από τις αιγαιοπελαγίτικες γεύσεις και από την πατροπαράδοτη, έμφυτη νησιώτικη φιλοξενία.

Οι δράσεις και οι στόχοι της Aegean Cuisine, η οποία σκύβει με σεβασμό και αγάπη πάνω από την παρελθούσα, παρούσα και μελλοντική πορεία της κουζίνας του Αιγαίου, απαντούν αποφασιστικά και δημιουργικά στις παρούσες κοινωνικο-οικονομικές προκλήσεις.

Τα εστιατόρια-μέλη με το ομώνυμο διακριτικό σήμα συμμετέχουν ενεργά στην ανάδειξη και στήριξη των τοπικά παραγόμενων προϊόντων, γεγονός το οποίο δρα ενθαρρυντικά και τονωτικά στους νησιώτες μικρομεσαίους και μη επαγγελματίες (γεωργούς, κτηνοτρόφους,  παραγωγούς και εμπόρους τοπικών τροφίμων και ποτών). Με την διαρκώς αυξανόμενη ζήτηση των προϊόντων τους, καθώς αυτά κατέχουν πλέον περίοπτη θέση, εν είδη «βιτρίνας»,  στα menu των κατά τόπους  εστιατορίων,  οι προαναφερόμενοι επαγγελματίες ωθούνται, εξ ανάγκης,  να αυξήσουν και να βελτιώσουν την παραγωγή τους.

Η προσφορά μιας προσιτής και εύγευστης κουζίνας στους επισκέπτες ωφελεί, ποιοτικά και ποσοτικά, την τοπική οικονομία. Η γευστική εμπειρία στον επισκέπτη της γαστρονομίας, εμπερικλείει την απόγευση του «διαφορετικού», τη «μύηση» σε έναν άγνωστο, μέχρι τότε, τρόπο ζωής. Μέσα από συνταγές και πατροπαράδοτες μαγειρικές αλχημείες , η τουριστική εμπειρία περιέχει, πλέον, πινελιές από τον τρόπο ζωής των ντόπιων και αποκτά μια νέα, διαφοροποιημένη διάσταση.

Προς το παρόν, η πρωτοβουλία AegeanCuisine εστιάζεται στα γεωγραφικά όρια  της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, δηλαδή στις Κυκλάδες και στη Δωδεκάνησο, όπου μέχρι την παρούσα στιγμή, σε 28 νησιά έχουν ενταχθεί ως μέλη196 επιχειρήσεις του κλάδου της μαζικής εστίασης.

Σε εξέλιξη επίσης βρίσκεται η διαδικασία ένταξης στην AegeanCuisine των παραγωγών, των εργαστηρίων μεταποίησης και των εμπορικών καταστημάτων τοπικών παραδοσιακών τροφίμων, οίνων και ποτών του Νοτίου Αιγαίου, ώστε εφεξής όλες οι επιχειρήσεις-μέλη της AegeanCuisine να δημιουργήσουν και να οροθετήσουν ποιοτικούς γαστρονομικούς προορισμούς στα νησιά δραστηριοποίησης τους και να παίξουν το ρόλο «πρεσβευτή» στη προσπάθεια ανάδειξης και προβολής των τοπικών προϊόντων με στόχο τη προσεγμένη και καλώς εννοούμενη τουριστική ανάπτυξη.

Στη πρόσκληση για την υποβολή των  αιτήσεων περιγράφονται, λεπτομερώς και με σαφήνεια, τα κριτήρια ένταξης, οι όροι και οι προϋποθέσεις συμμετοχής καθώς και τα οφέλη τα οποία προσφέρει η ένταξη των επιχειρήσεων στηνAegeanCuisine. Με αυτό τον τρόπο, κάθε υποψήφιο μέλος, μετά από προσεκτική ανάγνωση του εντύπου και έχοντας κάνει την αυτό-αξιολόγηση του, αποστέλλει την συμπληρωμένη αίτηση του για να ακολουθήσει  η διαδικασία της επιθεώρησης και της τελικής ένταξης ή απόρριψης του.

Για την τήρηση της πλήρους διαφάνειας και για την προστασία του υποψηφίου μέλους, η διαδικασία επιθεώρησης ακολουθεί πιστά τους κανόνες της τεχνικής του «μυστηριώδη επισκέπτη» («mystery guest»). Με τον ορισμό«μυστηριώδης επισκέπτης», περιγράφουμε και σκιαγραφούμε εξέχουσες προσωπικότητες της Τουριστικής Εκπαίδευσης και της Γαστρονομικής Δημοσιογραφίας οι οποίοι, για λογαριασμό του μέσου πελάτη, εισπράττουν και μετουσιώνουν σε λέξεις, το Αιγαιοπελαγίτικο Συναίσθημα και Εμπειρία.

Η συμμετοχή μιας επιχείρησης στις δράσεις της πρωτοβουλίας ΑegeanCuisine θα της εξασφαλίσει μια σειρά από επικοινωνιακά και εμπορικά οφέλη ως ακολούθως:

 • Ενθάρρυνση των Ελλήνων και ξένων τουριστών να επισκεφθούν τις επιχειρήσεις-μέλη και να αναζητήσουν τα τρόφιμα και ποτά των παραγωγών-μελών.
 • Προβολή των αιγαιοπελαγίτικων προϊόντων στις επιχειρήσεις χονδρικής και λιανικής πώλησης τροφίμων, οίνου και ποτών και σε μεγάλους πελάτες.
 • Αναλυτική παρουσίαση των επιχειρήσεων στη Διαδικτυακή Πύληwww.aegeancuisine.gr/com./net./eu. την οποία φιλοδοξούμε να καταστήσουμε έναν από τους δημοφιλέστερους γαστρονομικούς   δικτυακούς τόπους στην Ελλάδα.
 • Προβολή επιχειρήσεων στα ελληνικά και διεθνή Μαζικά Μέσα Ενημέρωσης με διαφημιστικά έντυπα, δελτία τύπου και ηλεκτρονικό newsletter το οποίο θα αποστέλλεται σε επαγγελματίες της γαστρονομίας και του τουρισμού, σε δημοσιογράφους και σε ιδιώτες καταναλωτές.
 • Δυνατότητα χρήσης του εμπορικού σήματος ΑegeanCuisine από τις μετέχουσες επιχειρήσεις.
 • Δυνατότητα για διάκριση στα Γαστρονομικά Βραβεία Αιγαίου.
 • Πρόσβαση σε σεμινάρια εκπαίδευσης, κατάρτισης και ενημέρωσης.
 • Πρακτική υποστήριξη και παροχή τεχνικής βοήθειας από ειδικούς συμβούλους για τη βελτίωση της ποιότητας των προσφερόμενων προϊόντων και υπηρεσιών.
 • Ενημέρωση ελληνικών και διεθνών τουριστικών οδηγών.

Επειδή όλες οι επιχειρήσεις-μέλη θα προβάλλονται δωρεάν στη Διαδικτυακή Πύληwww.aegeancuisine.gr/com./net./eu. της ΑegeanCuisine(αποκομίζοντας σημαντικότατα επικοινωνιακά οφέλη), οφείλουν να αποστείλουν (ηλεκτρονικά ή σε φυσική μορφή) τα στοιχεία και τη σύντομη περιγραφή της επιχείρησης, των προϊόντων ή των προσφερόμενων υπηρεσιών, φωτογραφίες σε ψηφιακή μορφή και σε υψηλή ανάλυση των επαγγελματικών χώρων και των προϊόντων καθώς και το λογότυπο της επιχείρησης σε ηλεκτρονική μορφή.

Η επόμενη μέρα της πρωτοβουλίας ΑegeanCuisine, επιδιώκουμε να ξημερώσει με την ένταξη επιχειρήσεων εστίασης, παραγωγών, εργαστηρίων μεταποίησης και εμπορικών καταστημάτων τοπικών παραδοσιακών τροφίμων, οίνων και ποτών από τα νησιά της Περιφέρειας του Βόρειου Αιγαίου, σύμφωνα με τη βούληση των  Επιμελητηρίων  Χίου, Λήμνου, Λέσβου και Σάμου -Ικαρίας.

Ως περαιτέρω δράσεις, η Ομάδα Έργου της ΑegeanCuisine επεξεργάζεται και προετοιμάζει για τα μέλη της, ενέργειες δημοσιότητας, όπως η προβολή σε εγχώρια και διεθνή Μαζικά Μέσα Ενημέρωσης, εκπαιδευτικά εξειδικευμένα, θεματικά σεμινάρια, δημιουργία υποστηρικτικού ενημερωτικού υλικού και άλλες ενέργειες εμπορικής προώθησης των προϊόντων και των προσφερόμενων υπηρεσιών των μελών.

Επίσης, στα μελλοντικά σχέδια, πρέπει να αναφέρουμε την συνεχή επικαιροποίηση της Διαδικτυακής Πύληςwww.aegeancuisine.gr/com./net./eu. και την επέκταση της ΑegeanCuisine σε εστιατόρια της Αθήνας και των άλλων πόλεων της υπόλοιπης Ελλάδας αλλά και του Εξωτερικού.

H διαδικασία ένταξης των επιχειρήσεων στην πρωτοβουλία AegeanCuisine είναι ανοικτήαπλή και εντελώς δωρεάν για όλες εκείνες τις επιχειρήσεις οι οποίες θεωρούν ότι είναι γνήσιοι πρεσβευτές της αιγαιοπελαγίτικης γαστρονομίας.

Επιμελητήριο Κυκλάδων Επιμελητήριο Δωδεκανήσου
Copyright © 2018 Aegean Cuisine.
Βρείτε μας και εδώ