Ζυγούρι Ψητό στον Φούρνο
Χρόνος
Προετοιμασία: 10’, Μαγείρεμα: 2 ώρες
Δυσκολία
3/10
Μοιράσου το

Συνταγή: Κώστας Τσίγκας
Πηγή: Περιοδικό “Cook Book”, Εφημερίδα «Έθνος της Κυριακής», Τεύχος 20, Φεβρουάριος 2010

Υλικά

  • 1.250 γρ. χεράκι από ζυγούρι ή προβατίνα
  • 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 4 σκελίδες σκόρδο
  • 1 ντομάτα ψιλοκομμένη
  • 2 γαρίφαλα
  • 1 ξύλο κανέλας
  • 2 φλιτζάνια κρασί λευκό
  • ½ φλιτζάνι γραβιέρα τριμμένη
  • 1 σακούλα ψησίματος
  • Αλάτι, πιπέρ
Εκτέλεση

 

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C.
  • Ετοιμάζουμε μια σακούλα ψησίματος και τοποθετούμε μέσα τα όλα τα υλικά.
  • Βάζουμε τη σακούλα σε ένα ταψί και ανοίγουμε με ένα ψαλίδι στην πάνω πλευρά της δύο μικρές τρύπες.
  • Φροντίζουμε να υπάρχει συνεχώς λίγο νερό στο ταψί κατά τη διάρκεια του ψησίματος έτσι ώστε να μην καεί το περιεχόμενο της σακούλας.
  • Ψήνουμε το κρέας για περίπου 2 ώρες.
  • Όταν ψηθεί, το βγάζουμε από τη σακούλα, το τεμαχίζουμε και το σερβίρουμε με τους χυμούς του ψησίματος αντί για κάποια άλλη σάλτσα.

 

comments powered by Disqus
Επιμελητήριο Κυκλάδων Επιμελητήριο Δωδεκανήσου
Copyright © 2024 Aegean Cuisine.
Βρείτε μας και εδώ