Αρχή
Aegean Cuisine
Μανιφέστο Κυκλαδίτικης Κουζίνας
Γίνε μέλος
Δραστηριότητες
Βιβλίο
Γλωσσάρι
Χάρτης
Forum
Είσοδος
Εγγραφή
Επιχειρήσεις
Προϊόντα
Συνταγές
Αρχή
Ορεκτικά
Δυσκολία
3/10
Μοιράσου το
Ζεστά Καναπέ με Πατάτα και Μουστάρδα
Συνταγή: Λευτέρης Λαζάρου
Άρθρο: Κωνσταντίνα Αθανασίου
Πηγή: Εφημερίδα «ICookGreek», Δεκέμβριος 2007
Υλικά
4 μέτριες πατάτες πλυμένες καλά και σκουπισμένες (με τη φλούδα)
8 σπαράγγια (οι κορυφές)
150 γρ. αρακάς και καρότα ανάμικτα, κατεψυγμένα
60 γρ. γκοργκοντζόλα ή ροκφόρ λιωμένο με πιρούνι
100 ml κρέμα γάλακτος
1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα Colman’s
50 γρ. βούτυρο
2 κουταλιές της σούπας άνηθο ή μαϊντανό ψιλοκομμένο
Εκτέλεση
Τυλίγετε τις πατάτες στο αλουμινόχαρτο και τις ψήνετε σε δυνατό φούρνο για 50’ – 60’ μέχρι να μαλακώσουν.
Τις αφήνετε για 10’ να κρυώσουν, τις ξεφλουδίζετε και τις κόβετε σε χοντρές ροδέλες.
Τις τοποθετείτε σε βουτυρωμένο ταψί και τις αλείφετε με λίγη μουστάρδα.
Βράζετε τα σπαράγγια σε αλατισμένο νερό και τα στραγγίζετε.
Βράζετε χωριστά τα καρότα και τον αρακά και τα στραγγίζετε κι αυτά.
Σοτάρετε τα καρότα και τον αρακά στο υπόλοιπο βούτυρο και τους προσθέτετε το τυρί, την κρέμα γάλακτος, την υπόλοιπη μουστάρδα και λίγο πιπέρι.
Μοιράζετε το μίγμα πάνω από τις ροδέλες πατάτας και γαρνίρετε με τα σπαράγγια.
Ψήνετε για 5’-6’ και σερβίρετε.
Please enable JavaScript to view the
comments powered by Disqus.
comments powered by
Disqus