Ζεστά Καναπέ με Πατάτα και Μουστάρδα
Δυσκολία
3/10
Μοιράσου το

Συνταγή: Λευτέρης Λαζάρου Άρθρο: Κωνσταντίνα Αθανασίου
Πηγή: Εφημερίδα «ICookGreek», Δεκέμβριος 2007

Υλικά

  • 4 μέτριες πατάτες πλυμένες καλά και σκουπισμένες (με τη φλούδα)
  • 8 σπαράγγια (οι κορυφές)
  • 150 γρ. αρακάς και καρότα ανάμικτα, κατεψυγμένα
  • 60 γρ. γκοργκοντζόλα ή ροκφόρ λιωμένο με πιρούνι
  • 100 ml κρέμα γάλακτος
  • 1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα Colman’s
  • 50 γρ. βούτυρο
  • 2 κουταλιές της σούπας άνηθο ή μαϊντανό ψιλοκομμένο
Εκτέλεση

  • Τυλίγετε τις πατάτες στο αλουμινόχαρτο και τις ψήνετε σε δυνατό φούρνο για 50’ – 60’ μέχρι να μαλακώσουν.
  • Τις αφήνετε για 10’ να κρυώσουν, τις ξεφλουδίζετε και τις κόβετε σε χοντρές ροδέλες.
  • Τις τοποθετείτε σε βουτυρωμένο ταψί και τις αλείφετε με λίγη μουστάρδα.
  • Βράζετε τα σπαράγγια σε αλατισμένο νερό και τα στραγγίζετε.
  • Βράζετε χωριστά τα καρότα και τον αρακά και τα στραγγίζετε κι αυτά.
  • Σοτάρετε τα καρότα και τον αρακά στο υπόλοιπο βούτυρο και τους προσθέτετε το τυρί, την κρέμα γάλακτος, την υπόλοιπη μουστάρδα και λίγο πιπέρι.
  • Μοιράζετε το μίγμα πάνω από τις ροδέλες πατάτας και γαρνίρετε με τα σπαράγγια.
  • Ψήνετε για 5’-6’ και σερβίρετε.
comments powered by Disqus
Επιμελητήριο Κυκλάδων Επιμελητήριο Δωδεκανήσου
Copyright © 2024 Aegean Cuisine.
Βρείτε μας και εδώ