Votsari Wines
Μοιράσου το

Λίγα Λόγια

Η αμπελουργική μας δραστηριότητα στη Σίφνο ξεκίνησε πριν από 14 χρόνια, όταν φυτέψαμε τα πρώτα 12 στρέμματα με γηγενείς ποικιλίες λευκές και ερυθρές. Τον επόμενο χρόνο συνεχίσαμε τις φυτεύσεις, ώσπου φτάσαμε τα 20 στρέμματα σε 5 διαφορετικά αμπελοτόπια του νησιού.

Ο χρόνος έδειξε ότι το ξηροθερμικό κλίμα του νησιού αλατότητα της θάλασσας, όπως και οι ξάνεμες πλαγιές που επιλέξαμε για την αμπελοκαλλιέργεια μας, ήταν οι ιδανικότερες συνθήκες για τα αμπέλια μας. Ξεκινήσαμε με συμβατική καλλιέργεια, αλλά γρήγορα διαπιστώσαμε ότι σε δύσκολα κλίματα και εδάφη, όπως αυτά των Κυκλάδων, έπρεπε να στραφούμε σε φυσικές μεθόδους για τα αμπέλια μας.

Έκτοτε εκμεταλλευόμαστε τον φυσικό λιπαντικό πλούτο του νησιού μας, όπως φύκια, χλωρολιπάνσεις και κομπόστ που παρασκευάζουμε οι ίδιοι. Και ακόμη, ψεκάσματα με εκχυλίσματα τσουκνίδας, σκόρδου και άλλων βοτάνων. Αποτέλεσμα αυτών είναι να παίρνουμε άριστης ποιότητας πρωτογενές υλικό, που είναι τα σταφύλια μας, ώστε με λιγότερες παρεμβάσεις στο μούστο τους και αυστηρότατη διαχείριση θειωδών, να παράγουμε τα 2 είδη κρασιών μας.

comments powered by Disqus
Επιμελητήριο Κυκλάδων Επιμελητήριο Δωδεκανήσου
Copyright © 2024 Aegean Cuisine.
Βρείτε μας και εδώ