Τυροπιτάρι
Δυσκολία
3/10
Μοιράσου το

Εστιατόριο "Τζι-τζί" Μερσίνι Δονούσας
Παπαπαύλου Ευαγγελία

Υλικά

  • 1 κ. αλεύρι
  • 400 ml νερό
  • 1 κουταλάκι γλυκού αλάτι
  • 1/2 κουταλάκι γλυκού ζάχαρη,
  • 100 γρ. μαργαρίνη φυτική (ή βούτυρο)
  • 20 γρ. μαγιά νωπή

Για την γέμιση:
250 γρ. μυζήθρα
30 γρ. ψιλοκομμένο φρέσκο δυόσμο
1/2 ποτήρι κρασιού γάλα

Εκτέλεση

 

  • Ξεκινάμε φτιάχνοντας την ζύμη μας.
  • Ζεσταίνουμε το νερό (να είναι χλιαρό) και προσθέτουμε την ζάχαρη και την μαγιά.
  • Αναδεύουμε απαλά μέχρι να λιώσουν.
  • Σε μία λεκανίτσα βάζουμε το αλεύρι, κάνουμε μία γουβίτσα στο κέντρο του και προσθέτουμε το αλάτι και την μαργαρίνη (ή το βούτυρο).
  • Ρίχνουμε λίγο-λίγο το μείγμα μας (νερό,μαγιά,ζάχαρη) πλάθοντάς τα μέχρι να δημιουργήσουμε μία ζύμη που να μην κολλάει στα χέρια μας.
  • Κόβουμε την ζύμη σε 6  ομοιόμορφα μπαλάκια τα σκεπάζουμε με μία πετσετούλα και τα αφήνουμε να ξεκουραστούν για περίπου 20 λεπτά.
  • Συνεχίζουμε με την γέμιση.
  • Σε μία λεκανίτσα βάζουμε την μυζήθρα, τον ψιλοκομμένο δυόσμο και το γάλα.
  • Ανακατεύουμε τα υλικά μας μέχρι ο μυρωδάτος δυόσμος να πάει σε όλο το μείγμα.
  • Παίρνουμε τα ζυμαρένια μπαλάκια μας και με έναν πλάστη τα κάνουμε πίτες, σαν το μέγεθος της πίτας για σουβλάκι ίσως και λίγο μεγαλύτερο.
  • Με ένα κουτάλι τοποθετούμε το 1/6 της γέμισης σε κάθε μία από αυτές.
  • Τις διπλώνουμε  δημιουργώντας ημικύκλια και πατάμε τις άκρες με ένα πηρούνι για να κλείσουν καλά.
  • Τηγανίζουμε σε ελαιόλαδο ή ηλιέλαιο (όχι πολύ καυτό και μας αρπάξουν) μέχρι να ροδίσουν.
  • Αφήνουμε τα τυροπιτάρια μας σε μιά χαρτοπετσέτα για 1-2 λεπτά σε μια χαρτοπετσέτα να τραβήξει το περιττό λάδι και σερβίρουμε με φρέσκα φύλλα δυόσμου!
  • * Αν δεν σας αρέσουν στο τηγάνι, ψήστε τα σε φούρνο που έχετε προθερμάνει στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν (περίπου 20 λεπτά ανάλογα τον φούρνο).
  • Καλή σας εκτέλεση!

 

comments powered by Disqus
Επιμελητήριο Κυκλάδων Επιμελητήριο Δωδεκανήσου
Copyright © 2024 Aegean Cuisine.
Βρείτε μας και εδώ