Τσιλαδιά (Πηχτή)
Δυσκολία
3/10
Μοιράσου το

ΚΕΠ Κοινότητας Ανάφης

Υλικά

  • 1 κεφάλι γουρουνιού
  • 1 κιλό κρέας (σπάλα)
  • Μπαχάρια, γαρύφαλλο, πιπέρι ολόκληρο, δάφνη
  • Αλάτι
  • 2 μεγάλα λεμόνια
  • Ζαφορά Ανάφης (σαφράν)
  • 1 ποτήρι ξύδι
Εκτέλεση

 

  • Καθαρίζουμε καλά το κεφάλι, το πλένουμε και το βάζουμε στην κατσαρόλα με πολύ νερό.
  • Το αφήνουμε να βράσει μέχρι να είναι εύκολο να αφαιρέσουμε το κρέας του, στην συνέχεια κόβουμε το κρέας σε μικρά κομμάτια.
  • Σουρώνουμε το ζωμό σε άλλη κατσαρόλα, προσθέτουμε το κρέας, όλα τα μπαχαρικά, το αλάτι και το λεμόνι και τα αφήνουμε να βράσουν.
  • Όταν βράσουν αρκετά σουρώνουμε πάλι το κρέας και το τοποθετούμε στο μπολ.
  • Στο ζωμό που έχει μείνει αφού αφαιρέσουμε τα μπαχαρικά, προσθέτουμε ένα ποτήρι ξύδι και την ζαφορά, το ρίχνουμε πάνω στο κρέας προσπαθώντας να σκεπαστεί.
  • Την ζαφορά την ζεσταίνουμε και της ρίχνουμε νερό, την αφήνουμε λίγο να βγάλει το χρώμα της και την σουρώνουμε.
    Εφόσον κρυώσει ο ζωμός πήζει.
  • Διατηρείται στο ψυγείο για πολλές ημέρες.

 

comments powered by Disqus
Επιμελητήριο Κυκλάδων Επιμελητήριο Δωδεκανήσου
Copyright © 2024 Aegean Cuisine.
Βρείτε μας και εδώ