Το Τσικάλι
  • Διεύθυνση: Βαθύ
  • Τηλέφωνο: (+30)2284071150
  • Κιν. Τηλέφωνο: (+30)2284071177
  • Email: dimitrisfraz@yahoo.gr
Μοιράσου το

Λίγα Λόγια

Η οικογενειακή, παραδοσιακή ταβέρνα το «Τσικάλι» λειτουργεί από το 1983. Τρείς γενιές της οικογένειας Φραζέσκαρου με αγάπη, μεράκι και πολύ φροντίδα, έχουν μεγαλώσει μαγειρεύοντας και τρώγοντας τις παραδοσιακές συνταγές της γιαγιάς Φραζέσκαρου. Η πεμπτουσία της παραδοσιακής σιφνέικης κουζίνας και όχι μόνο, σερβίρεται στο πιάτο σας.

Η ταβέρνα είναι κτισμένη στην δεξιά άκρη του ήσυχου λιμανιού του Βαθυού, δίπλα στο γραφικό μεσαιωνικό εκκλησάκι των Ταξιαρχών το οποίο κοσμεί με την σπάνια ομορφιά του την χρυσή άμμο. Εδώ, κάτω από την παχιά σκιά των αλμυρικιών και της ξύλινης πέργκολας, μπορείτε να απολαύσετε την υπέροχη θέα της γαλήνιας θάλασσας, ενώ οι πάντα ευδιάθετοι και σβέλτοι σερβιτόροι θα σας προσφέρουν τα καλομαγειρεμένα και εύγεστα εδέσματα τα οποία παρασκευάζει ο Νίκος, εμπνευστής και δημιουργός της ταβέρνας, δημιουργικός μάγειρας, προσηλωμένος στις διδαχές της μητέρας του. Η εμμονή  του Νίκου στα αγνά υλικά τον οδήγησε να δημιουργήσει μια φάρμα στις κατάφυτες με θυμάρι, σχοίνα και ελιές πλαγιές του Βαθυού. Ο Νίκος παράγει εδώ και διαθέτει στην ταβέρνα του παραδοσιακά τυριά αλλά και κρέας χοιρινών, εριφίων και κουνελιών έτσι ώστε ότι χρησιμοποιείται στην κουζίνα του να είναι βιολογικό και αγνό.

Οι θαμώνες εδώ είναι τακτικοί και πολύ από αυτούς γευμάτιζαν στο «Τσικάλι» από την εποχή που αυτό ήταν προσβάσιμο μόνο από τη θάλασσα. Ξέρουν ότι εδώ θα γευτούν το υπέροχο κατσικάκι κατσαρόλας με κρασί και άνηθο, το ριγανάτο κουνέλι, το γεμιστό χοιρινό φούρνου με τυρί, ντομάτα και πιπεριά και τους παραδοσιακούς ρεβυθοκεφτέδες, καπαροσαλάτα, μελιτζανοσαλάτα, ρεβυδάθα ξυλόφουρνου.

Οι λάτρεις του ψαριού θα το γευτούν μόνο φρέσκο (όταν είναι διαθέσιμο), θα φάνε ακόμη και την σάλτσα από τον πεντανόστιμο φρέσκο μπακαλιάρο με σάλτσα λεμονιού στον ταβά και θα ζητήσουν δεύτερη μερίδα από το κρασάτο χταπόδι και θα ευφρανθούν με κεχριμπαρένιο κρασί του Δημήτρη Βότσαρη από τους αμπελώνες της Σίφνου.

Κανένας ωστόσο δεν φεύγει από το Βαθύ αν δεν απολαύσει την σπανακόπιτα της κυρά Φλώρας με το χειροποίητο φύλλο αλλά και τις υπέροχες λεμονόπιτες και αμυγδαλόπιτες  της.

Φεύγοντας από το «Τσικάλι», με όλες τις αισθήσεις κορεσμένες από την απόλαυση του ουρανίσκου, αναρωτιέσαι πως η άριστη ποιότητα, η ζεστή φιλοξενία και η φροντίδα, συνδυάστηκαν τόσο αρμονικά με τις προσιτές τιμές!

comments powered by Disqus
Επιμελητήριο Κυκλάδων Επιμελητήριο Δωδεκανήσου
Copyright © 2024 Aegean Cuisine.
Βρείτε μας και εδώ