Τηγανητό Χταπόδι από την Ψέριμο
Δυσκολία
3/10
Μοιράσου το

Τη συνταγή αυτή θα τη βρείτε στο βιβλίο AegeanCuisine

Υλικά

  • 1 μικρό χταπόδι, ποσαρισμένο
  • 2 μέτρια κρεμμύδια
  • Αλεύρι
  • Αλάτι και πιπέρι όσο θέλουμε
  • Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
  • 2-3 κλαδάκια θυμαριού, ρόκα ή άλλο χορταρικό
  • Ωμό ελαιόλαδο και κάππαρη για γαρνίρισμα
  • Κόκκους μαύρου πιπεριού
Εκτέλεση

 

  • Ποσάρουμε το χταπόδι μέχρι να είναι τρυφερό αλλά όχι ινώδες.
  • Βγάζουμε και χωρίζουμε τα πλοκάμια.
  • Κόβουμε τα κρεμμύδια σε λεπτές ροδέλες.
  • Ζεσταίνουμε ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο, βαρύ τηγάνι και μαγειρεύουμε το θυμάρι στο ελαιόλαδο για λίγα μόνο λεπτά, σε μέτρια φωτιά, για να δώσει άρωμα στο λάδι.
  • Αφαιρούμε τα κλαδάκια.
  • Αλευρώνουμε τα πλοκάμια και τα κρεμμύδια ξεχωριστά και τα τηγανίζουμε όλα μέχρι να χρυσίσουν.
  • Κόβουμε το χταπόδι λοξά σε ροδέλες πάχους περίπου 0,8 εκ.
  • Αναμειγνύουμε με τα τηγανητά κρεμμύδια και σερβίρουμε πάνω από την ρόκα.
  • Περιχύνουμε με ελαιόλαδο και κάππαρη.
  • Τρίβουμε λίγο φρέσκο πιπέρι και σερβίρουμε.

 

 

Η μικροσκοπική Ψέριμος κάνει το καλύτερο δυνατό με τα ελάχιστα ντόπια υλικά, όπως το χταπόδι αλλά και η κάππαρη και διάφορα βότανα. Η συνταγή αυτή αποτελεί προσαρμογή από ένα κλασικό πιάτο του νησιού, που παρουσιάστηκε πρώτη φορά στο βιβλίο «παραδοσιακές γεύσεις του Αιγαίου», της Λίλας Καραποστόλη.



comments powered by Disqus
Επιμελητήριο Κυκλάδων Επιμελητήριο Δωδεκανήσου
Copyright © 2024 Aegean Cuisine.
Βρείτε μας και εδώ