Ταραμοσαλάτα με Αγκινάρες
Χρόνος
Προετοιμασία: 15’, Μαγείρεμα: 10’
Δυσκολία
3/10
Μοιράσου το

Συνταγή: Κώστας Τσίγκας
Πηγή: Περιοδικό “Cook Book”, Εφημερίδα «Έθνος της Κυριακής», Τεύχος 20, Φεβρουάριος 2010

Υλικά

  • 150 γρ. ταραμά λευκό
  • 300 γρ. αγκινάρες κατεψυγμένες
  • 2 λεμόνια (τον χυμό τους)
  • ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι μικρό
  • Πιπέρι
Εκτέλεση

  • Βράζουμε τις αγκινάρες σε χαμηλή φωτιά και με λίγο νερό μέχρι να μαλακώσουν καλά.
  • Λιώνουμε σε μεγάλο μπλέντερ το κρεμμύδι μαζί με τον χυμό του ενός λεμονιού και τη μισή ποσότητα του ελαιόλαδου.
  • Προσθέτουμε τον ταραμά και την αγκινάρα και χτυπάμε μέχρι το μείγμα να θυμίζει μους.
  • Αν υπάρχουν κομμάτια από την αγκινάρα που «κρατάνε», περνάμε το μείγμα από μια σήτα λεπτή με τη βοήθεια μιας σπάτουλας.
  • Προσθέτουμε το υπόλοιπο λάδι και λεμόνι και ξαναχτυπάμε το μείγμα για 1 λεπτό ακόμη.
  • Δοκιμάζουμε την ταραμοσαλάτα και προσθέτουμε πιπέρι, λεμόνι και λάδι σύμφωνα με τις γευστικές μας προτιμήσεις.
comments powered by Disqus
Επιμελητήριο Κυκλάδων Επιμελητήριο Δωδεκανήσου
Copyright © 2024 Aegean Cuisine.
Βρείτε μας και εδώ