Sphinx
Μοιράσου το

Λίγα Λόγια

Το εστιατόριο "Sphinx" στεγάζεται σε ένα αναπαλαιωμένο καπετανόσπιτο του 1800 στην Οία Σαντορίνης. Το κτίριο είναι προστατευόμενο από το Υπουργείο Πολιτισμού.

Ο σεφ και ιδιοκτήτης Γεώργιος Ψύχας δημιούργησε το Sphinx αντλώντας έμπνευση από την Μεσογειακή κουζίνα. Με την πάροδο των χρόνων εστίασε στην Ελληνική κουζίνα, δίνοντας ιδιαίτερη βαρύτητα σε συνταγές και προϊόντα της Θηραϊκής γης και των νήσων του Αιγαίου.

Επί πλέον, η αγάπη του για τα προϊόντα της ελληνικής γης, τον οδήγησε στην δημιουργία του προσωπικού του μπαξέ και ελαιώνα στην περιοχή Μπαξέδες της Οίας, όπου καλλιεργεί τα λαχανικά και μυρωδικά που χρησιμοποιεί στην κουζίνα του. Οι ελιές, η φάβα, το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, τα μυρωδικά και το μέλι του εστιατορίου είναι δικής του παραγωγής.

Η λίστα κρασιών του "Sphinx" περιλαμβάνει περισσότερες από 350 ετικέτες ελληνικών και διεθνών κρασιών. Ιδιαίτερη ενότητα είναι αφιερωμένη στον Θηραϊκό αμπελώνα, με κρασιά τοπικών παραγωγών. Οι φιάλες φυλάσσονται στο υπόγειο επισκέψιμο κελάρι του εστιατορίου, σε ιδανικές συνθήκες παλαίωσες.

Το όραμα του για διεθνή αναγνώριση της κουζίνας του Αιγαίου, τον ωθεί στην απλή και ουσιαστική παρουσίαση των συνταγών του, βασιζόμενος στην μοναδικότητα της γνήσιας γευστικής παράδοσης.

Χάρτης
comments powered by Disqus
Επιμελητήριο Κυκλάδων Επιμελητήριο Δωδεκανήσου
Copyright © 2024 Aegean Cuisine.
Βρείτε μας και εδώ