Σπαγκέτι με Ντομάτα, Κάππαρη και Ανθότυρο
Χρόνος
Προετοιμασία: 15’, Μαγείρεμα: 10’
Δυσκολία
3/10
Μοιράσου το

Νένα Ισμυρνόγλου
Περιοδικό «Γαστρονόμος», Τεύχος 47, Μάρτιος 2010

Υλικά

  • 1 πακέτο μακαρόνια βιολογικά ολικής αλέσεως

Για τη σάλτσα:
6 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
7-8 ντοματάκια από κονσέρβα, ψιλοκομμένα
2 σκελίδες σκόρδου, λιωμένες
2 κουτ. σούπας κάππαρη
2 κουτ. σούπας ελιές Καλαμών, χωρίς τα κουκούτσια, ψιλοκομμένες
2 κουτ. σούπας «φυλλαράκια» φρέσκου δεντρολίβανου, ψιλοκομμένα, ή ½ κουτ. σούπας ξερό, καλά κοπανισμένο στο γουδί
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για το σερβίρισμα:
Τα φυλλαράκια από ½ ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένα
200 γρ. ανθότυρο, θρυμματισμένο με το πιρούνι

Εκτέλεση

 

  • Βάζουμε τα μακαρόνια να βράσουν σε μπόλικο αλατισμένο νερό που κοχλάζει.
  • Τα βράζουμε 3 λεπτά λιγότερο από τις οδηγίες του πακέτου.

 

 

  • Σάλτσα:
  • Εν τω μεταξύ, σε μια δεύτερη κατσαρόλα, ρίχνουμε το σκόρδο, την κάππαρη, τις ελιές, το δεντρολίβανο και 3 κουταλιές από το μετρημένο ελαιόλαδο.
  • Μαγειρεύουμε σε δυνατή φωτιά για 2 λεπτά.
  • Ρίχνουμε την ντομάτα και βράζουμε σε μέτρια φωτιά για περίπου 5-6 λεπτά.
  • Σουρώνουμε τα μακαρόνια και τα ρίχνουμε στη σάλτσα που βράζει.
  • Αλατοπιπερώνουμε και μαγειρεύουμε για ακόμη 1-2 λεπτά.
  • Τέλος, ρίχνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο (3 κουτ. σούπας) και το μαϊντανό.
  • Μοιράζουμε αμέσως στα πιάτα, βάζουμε από πάνω το ανθότυρο και σερβίρουμε.

 

 

  • Τι πίνουμε:
  • Ένα ελαφρύ κόκκινο κρασί, δροσερό στους 16ο C, από Αγιωργίτικο ή Merlot.

 

comments powered by Disqus
Επιμελητήριο Κυκλάδων Επιμελητήριο Δωδεκανήσου
Copyright © 2024 Aegean Cuisine.
Βρείτε μας και εδώ