Σπαγγέτι με Ντομάτα και Γραβιέρα
Δυσκολία
3/10
Μοιράσου το

Συνταγή: Κωνσταντίνα Φάκλαρη, Στήλη «Με τις ντομάτες…»
Πηγή: Περιοδικό «ΒΗΜΑ Gourmet», Τεύχος 44, Ιούνιος 2010

Υλικά

  • 2-3 κουτ. σούπας φρέσκο κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο (μόνο το πράσινο μέρος)
  • 4 ντομάτες, χωρίς τη φλούδα και τα σπόρια, κομμένες σε καρεδάκια
  • 1 πράσινη πιπεριά, κομμένη σε μικρά καρεδάκια
  • 1/2 σκελίδα σκόρδου, τριμμένη
  • 1 φλιτζ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 1 πακέτο σπαγγέτι
  • Φλούδες πικάντικης γραβιέρας (ή κεφαλογραβιέρας ή κεφαλοτυριού)
Εκτέλεση

  • Αφήνουμε το φρέσκο κρεμμυδάκι σε μπολ με παγωμένο νερό και παγάκια για 2 ώρες.
  • Σε ένα άλλο μπολ ρίχνουμε την ντομάτα, την πιπεριά, το φρέσκο κρεμμυδάκι, το σκόρδο, το ελαιόλαδο και αλατοπιπερώνουμε.
  • Αφήνουμε το μείγμα 6-8 ώρες στο ψυγείο.
  • Βράζουμε τα μακαρόνια ώστε να γίνουν aldente, τα σουρώνουμε, τα ξαναρίχνουμε στην κατσαρόλα μαζί με το μείγμα της ντομάτας και ανακατεύουμε.
  • Πασπαλίζουμε με τη γραβιέρα και σερβίρουμε.

Tips: Η ίδια σάλτσα μπορεί επίσης να μαγειρευτεί. Αν δεν σας αρέσει το κίτρινο τυρί, η φέτα ταιριάζει εξίσου καλά.
comments powered by Disqus
Επιμελητήριο Κυκλάδων Επιμελητήριο Δωδεκανήσου
Copyright © 2024 Aegean Cuisine.
Βρείτε μας και εδώ