Συνταγή: Κωνσταντίνα Φάκλαρη, Στήλη «Με τις ντομάτες…»
Πηγή: Περιοδικό «ΒΗΜΑ Gourmet», Τεύχος 44, Ιούνιος 2010
Εκτέλεση
- Αφήνουμε το φρέσκο κρεμμυδάκι
σε μπολ με παγωμένο νερό και παγάκια για 2 ώρες.
- Σε ένα άλλο μπολ ρίχνουμε την
ντομάτα, την πιπεριά, το φρέσκο κρεμμυδάκι, το σκόρδο, το ελαιόλαδο και
αλατοπιπερώνουμε.
- Αφήνουμε το μείγμα 6-8 ώρες στο ψυγείο.
- Βράζουμε τα μακαρόνια
ώστε να γίνουν aldente, τα σουρώνουμε, τα ξαναρίχνουμε στην κατσαρόλα μαζί με
το μείγμα της ντομάτας και ανακατεύουμε.
- Πασπαλίζουμε με τη γραβιέρα και
σερβίρουμε.
Tips: Η ίδια σάλτσα μπορεί επίσης
να μαγειρευτεί. Αν δεν σας αρέσει το κίτρινο
τυρί, η φέτα ταιριάζει εξίσου καλά.