Σούπα με Ρεβίθια, Πατάτες και Σπανάκι
Δυσκολία
3/10
Μοιράσου το

Άρθρο: Ευτύχης Μπλέτσας, www.bletsas.gr
Πηγή: Περιοδικό «TheWinePlusMagazine», Τεύχος 34, Φεβρουάριος 2010, www.wineplus.g
r

 

Υλικά

  • 1 λίτρο (4 φλιτζάνια) ζωμό λαχανικών
  • 1½ κουταλιά ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 μεγάλη πατάτα, κομμένη σε κύβους 1,5 εκ.
  • 1½ κουταλάκι πάπρικα
  • 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
  • 400 γρ. ρεβίθια κονσέρβας, στραγγισμένα
  • 1 μεγάλη ντομάτα, κομμένη σε μικρούς κύβους
  • 50 γρ. (1 φλιτζάνι) σπανάκι, χοντροκομμένο
  • 25γρ. (1 1/4 φλιτζάνι) τριμμένη παρμεζάνα, για πασπάλισμα
  • Αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση

  • Ρίχνετε τον ζωμό σε μια κατσαρόλα, τη σκεπάζετε και τον αφήνετε να βράσει.
  • Ζεσταίνετε το λάδι σε μια μεγάλη κατσαρόλα με χοντρή βάση και σοτάρετε το κρεμμύδι 2-3 λεπτά ώσπου να μαλακώσει.
  • Προσθέτετε στο σκεύος με το κρεμμύδι την πατάτα, την πάπρικα, το σκόρδο και τα ρεβίθια και ανακατεύετε.
  • Μεταφέρετε το μίγμα κρεμμυδιού με τον ζωμό και τον αφήνετε να βράσει.
  • Προσθέτετε τη ντομάτα, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύετε ξανά.
  • Χαμηλώνετε τη φωτιά και βράζετε 10 λεπτά, ώσπου να μαλακώσουν οι κύβοι πατάτας.
  • Προσθέτετε το σπανάκι, ανακατεύετε και μαγειρεύετε ώσπου να μαραθεί.
  • Πασπαλίζετε με παρμεζάνα, αλατοπιπερώνετε και σερβίρετε.
comments powered by Disqus
Επιμελητήριο Κυκλάδων Επιμελητήριο Δωδεκανήσου
Copyright © 2024 Aegean Cuisine.
Βρείτε μας και εδώ