Σουβλάκι με καλαμαράκι και λουκάνικο
Δυσκολία
3/10
Μοιράσου το

Συστατικά/Προετοιμασία

Προετοιμασία: 15’, Αναμονή: 30’, Ψήσιμο: 15’, Βαθμός δυσκολίας: εύκολη

Υλικά (για 12 σουβλάκια):

24 πολύ μικρά καλαμαράκια καθαρισμένα και χωρίς κεφάλι

500 γρ. λουκάνικο χωριάτικο κομμένο σε τεμάχια 6 εκατοστών

1 λεμόνι (τον χυμό του)

? κουτ. γλυκού μπούκοβο τριμμένο

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη

½ φλιτζάνι κρασί γλυκό σαμιώτικο

½ κουτ. γλυκού πάπρικα γλυκιά

Αλάτι, πιπέρι

 

Οδηγίες/Περιγραφή

Εκτέλεση:

Αν πρόκειται να χρησιμοποιήσουμε ξύλινα σουβλάκια, τότε θα πρέπει να τα βάλουμε από πριν στο νερό ώστε να μην «αρπάξουν» μόλις έρθουν σε επαφή με τη φωτιά. Τοποθετούμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και τα μαρινάρουμε για 30 λεπτά. Περνάμε το καλαμαράκι σας «φυσαρμόνικα» στο καλαμάκι εναλλάσσοντας με το λουκάνικο. Βάζουμε στο κάθε καλαμάκι από 2 καλαμαράκια και 3 κομμάτια λουκάνικο.

Ψήνουμε σε μέτρια φωτιά για 5 λεπτά από την κάθε πλευρά. Σερβίρουμε με έξτρα λεμόνι.

Tip: Ο συνδυασμός θαλασσινών με αλλαντικά, παρά τη φαινομενική αντιφατικότητά του, θεωρείται αρκετά παραδοσιακός, με ιδιαίτερα σημαντική παρουσία στις χώρες της Ιβηρικής. Μάλιστα, η σχέση αυτή είναι ιδιαίτερα έντονη με τα οστρακοειδή και το μπέικον.

 

Συνταγή: Κώστας Τσίγκας, «Ένα γκουρμέ σουβλατζίδικο»

Πηγή: Περιοδικό “CookBook”, Εφημερίδα «Έθνος της Κυριακής», Τεύχος 14, Αύγουστος 2009

comments powered by Disqus
Επιμελητήριο Κυκλάδων Επιμελητήριο Δωδεκανήσου
Copyright © 2024 Aegean Cuisine.
Βρείτε μας και εδώ