2 λίτρα νερό
50γρ. κανέλλα
50γρ. γαρύφαλλα
1500γρ. ζάχαρη
1 λεμόνι
Λίγο χρώμα κόκκινο
Στα 2 λίτρα νερό βάζουμε την κανέλλα και την αφήνουμε ένα βράδυ να μουσκέψει.
Την επόμενη ημέρα βάζουμε τη ζάχαρη και τα βράζουμε σε χαμηλή φωτιά.
Αφού βράσουν, σφίγγουμε το λεμόνι και ρίχνουμε και το χρώμα.
Μόλις δέσει και είναι έτοιμο, το σουρώνουμε και το αφήνουμε να κρυώσει.
Όταν είναι έτοιμο, το αποθηκεύουμε σε γυάλινα μπουκάλια
Στην υγειά σας!