Σφουγγάτο Κύθνου
Δυσκολία
3/10
Μοιράσου το

Νταϊάνα Κόχυλα
Τη συνταγή αυτή θα τη βρείτε στο βιβλίο AegeanCuisine

Υλικά

  • 500 γρ. λευκό μαλακό τυρί, όπως ξινομυζήθρα ή θρυμματισμένη φέτα και τυρί κρέμα
  • ½ φλιτζ. ψιλοκομμένο άνηθο
  • ½ φλιτζ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • ½-1 φλιτζ. αλεύρι, όσο χρειαστεί
  • ½ φλιτζ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
  • 2 αυγά ελαφρά χτυπημένα
  • Αλάτι και πιπέρι
  • Εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο ή άλλο λάδι για τηγάνισμα
Εκτέλεση

 

  • Σε ένα μεγάλο μπολ αναμειγνύουμε όλα τα υλικά, χρησιμοποιώντας στην αρχή ½ φλιτζάνι αλεύρι και προσθέτοντας περισσότερο εάν χρειαστεί, για να γίνει το μείγμα σφιχτό και να διατηρεί το σχήμα του.
  • Βάζουμε το μείγμα στο ψυγείο, για να σφίξει.
  • Βγάζουμε το μείγμα από το ψυγείο και με ένα κουτάλι σχηματίζουμε μπαλάκια μικρότερα από μπάλα του γκολφ.
  • Ζεσταίνουμε αρκετό λάδι σε ένα μεγάλο, βαθύ τηγάνι.
  • Καλύπτουμε την μία μεριά με αλεύρι, τινάζουμε τα μπαλάκια για να φύγει η περίσσεια του αλευριού και τα τηγανίζουμε λίγα λίγα σε καυτό λάδι, μέχρι να χρυσίσουν.
  • Τα σερβίρουμε ζεστά.

 

 

Το σφουγγάτο είναι οι τυροκροκέτες στην Κύθνο. Κάθε χρόνο στο νησί κάνουν την γιορτή του σφουγγάτου.

 

comments powered by Disqus
Επιμελητήριο Κυκλάδων Επιμελητήριο Δωδεκανήσου
Copyright © 2024 Aegean Cuisine.
Βρείτε μας και εδώ