Σφηνάκια με Τυρί Σαν Μιχάλη
Δυσκολία
3/10
Μοιράσου το

Πηγή: Νικολέττα Μακρυωνίτου, Γυναίκα τεύχος 43 Δεκέμβριος 2011

Υλικά

 

  • 8 ξερά βερίκοκα
  • 1 γαρίφαλο
  • 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 240-280 γρ. τυρί Σαν Μιχάλη, κομμένο σε 16 κύβους
  • 16 γυάλινα σφηνάκια


Εκτέλεση

 

  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160 °C. Παράλληλα, για περίπου 7 λεπτά, βράζουμε σε μέτρια φωτιά ένα κατσαρολάκι με 200 ml νερό, τα βερίκοκα και το γαρίφαλο.
  • Έπειτα βγάζουμε τα βερίκοκα με τρυπητή κουτάλα, τα απλώνουμε σε μικρό ταψί, τα περιχύνουμε με ελαιόλαδο, τα ψήνουμε στον φούρνο για 10 λεπτά, τα βγάζουμε, τα αφήνουμε να κρυώσουν και τα κόβουμε στη μέση.
  • Μέχρι να κρυώσουν τα βερίκοκα, ετοιμάζουμε το λαδολέμονο με μέλι: ανακατεύουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ, προσθέτουμε τα κομμάτια τυριού και ανακατεύουμε ξανά.
  • Μετά γεμίζουμε το κάθε σφηνάκι ως εξής: πρώτα βάζουμε ένα κομμάτι βερίκοκο, από πάνω ένα κομμάτι τυρί και περιχύνουμε με λαδολέμονο χρησιμοποιώντας κουταλάκι του γλυκού.
  • Για ευκολία στο σερβίρισμα, βάζουμε μέσα σε κάθε σφηνάκι μια οδοντογλυφίδα ή ένα ξυλάκι.


comments powered by Disqus
Επιμελητήριο Κυκλάδων Επιμελητήριο Δωδεκανήσου
Copyright © 2018 Aegean Cuisine.
Βρείτε μας και εδώ