Σεφουκλωτή
Δυσκολία
3/10
Μοιράσου το

Ιωάννης Παπακωνσταντής
Νάξος

Υλικά

  • 1 κιλό σέφουκλα
  • 1 ματσάκι άνηθο
  • 1 ματσάκι μαϊντανό
  • 3 κρεμμύδια ξερά
  • 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 11/2 ποτήρι ρύζι γλασέ
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Για το φύλλο:
1 κιλό αλεύρι
1 ποτήρι χλιαρό νερό
Λίγο αλάτι
2 κουταλιές λεμόνι
Μισό ποτήρι ελαιόλαδο

Εκτέλεση

 

  • Τσιγαρίζουμε τα κρεμμύδια με το λάδι, ρίχνουμε τα σέφουκλα και τα μυρωδικά, ρίχνουμε και το ρύζι και ανακατεύουμε.
  • Βγάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αφήνουμε λίγα λεπτά να μαλακώσει το ρύζι.
  • Για το φύλλο βάζουμε το αλεύρι σε μία λεκάνη, στη μέση κάνουμε μια λακούβα και ρίχνουμε το λάδι, το λεμόνι, το αλάτι, ανακατεύουμε καλά και το ζυμώνουμε ρίχνωντας σιγά σιγά το νερό.
  • Το αφήνουμε μισή ώρα να σταθεί και το χωρίζουμε σε δυο κομμάτια, βάζουμε το ένα κάτω στο ταψί, ρίχνουμε τη γέμιση, το άλλο φύλλο από πάνω, αλείβουμε με λίγο λάδι και ψήνουμε για 40 λεπτά.

 

comments powered by Disqus
Επιμελητήριο Κυκλάδων Επιμελητήριο Δωδεκανήσου
Copyright © 2024 Aegean Cuisine.
Βρείτε μας και εδώ