Σαυρίδι Μπουριέτο
Δυσκολία
3/10
Μοιράσου το

Νταϊάνα Κόχυλα
Τη συνταγή αυτή θα τη βρείτε στο βιβλίο AegeanCuisine

Υλικά

  • 1 κιλό σαυρίδια καθαρισμένα
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι, όσο θέλουμε
  • 1 φλιτζ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
  • 3 μεγάλα κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
  • 6 κ.σ. φρέσκο, σουρωμένο χυμό λεμονιού
  • 1 φλιτζ. νερό
Εκτέλεση

 

  • Πασπαλίζουμε τα ψάρια με αλάτι και πιπέρι και τα αφήνουμε στην άκρη.
  • Ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά το ελαιόλαδο σε μια μεγάλη κατσαρόλα, προσθέτουμε τα κρεμμύδια, κατεβάζουμε τη φωτιά σε χαμηλή και μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσουν, για 8-10 λεπτά.
  • Αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε τον μισό χυμό λεμονιού και το μισό νερό.
  • Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε τα κρεμμύδια να σιγοβράσουν για 15 λεπτά ακόμα, ή μέχρι σχεδόν να λιώσουν.
  • Βάζουμε τα ψάρια πάνω από τα κρεμμύδια.
  • Προσθέτουμε τον υπόλοιπο χυμό λεμονιού και το νερό.
  • Σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 25 λεπτά περίπου, μέχρι το ψάρι να είναι τρυφερό όταν το τρυπάμε με το πιρούνι και να έχει δέσει το ζουμί.
  • Βγάζουμε από την κατσαρόλα και σερβίρουμε.


Το μπουριετο, από το Ιταλικό brodetto που σημαίνει ψαρόσουπα, είναι ένα πιάτο που το βρίσκουμε σε πολλά μέρη της Ελλάδας όπου υπήρχε ενετική παρουσία. Το σαυρίδι είναι ένα από τα πιο ταπεινά αλλά και γευστικότατα ψάρια του αιγαίου.

 

comments powered by Disqus
Επιμελητήριο Κυκλάδων Επιμελητήριο Δωδεκανήσου
Copyright © 2024 Aegean Cuisine.
Βρείτε μας και εδώ