Μοιράσου το


Σκληρό, υποκίτρινο και ιδιαίτερα γευστικό τυρί που παράγεται αποκλειστικά στη Σύρο από αγελαδινό γάλα.

Το Σαν Μιχάλη είναι τυρί Π.Ο.Π. (Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης) και πήρε το όνομά του από την Καθολική εκκλησία στο ορεινό χωριό όπου παρασκευαζόταν παλιά.

Ωριμάζει για τουλάχιστον 3-4 μήνες και έχει πλούσια, πικάντικη γεύση. Είναι εξαιρετικό επιτραπέζιο τυρί, ενώ χρησιμοποιείται ως τριμμένο αλλά και για μαγείρεμα (μέσα σε πίτες ή τηγανητό σε σαγανάκι).

comments powered by Disqus
Επιμελητήριο Κυκλάδων Επιμελητήριο Δωδεκανήσου
Copyright © 2024 Aegean Cuisine.
Βρείτε μας και εδώ