Σαλατούρι
Δυσκολία
3/10
Μοιράσου το

Συνταγή: Άννα Γαλάνη
Από το Άρθρο της Νίκης Μηταρέα «Πάρος – Στην Καρδιά των Κυκλάδων», Στήλη «Πατριδογνωσία – Η Γαστρονομική Γεωγραφία της Ελλάδας»
Πηγή: Περιοδικό “Cook Book”, Εφημερίδα «Έθνος της Κυριακής», Τεύχος 14, Αύγουστος 2009

Υλικά

  • 1 κιλό καλκάνι ή σαλάχι
  • 1 κρεμμύδι ξερό ολόκληρο
  • 1 δαφνόφυλλο
  • Αλάτι
  • 1 κουτ. γλυκού ελαιόλαδο

Για τη σάλτσα:
½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
½ φλιτζάνι χυμό λεμονιού
1 κουτ. σούπας μουστάρδα
½ κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο για γαρνίρισμα
3 κουτ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο για γαρνίρισμα
Αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση

 

  • Ζεματίζουμε το ψάρι σε καυτό νερό για 3 λεπτά.
  • Αφαιρούμε την πέτσα του και το μεταφέρουμε σε άλλη κατσαρόλα, μαζί με το κρεμμύδι, το δαφνόφυλλο, το ελαιόλαδο και καλύπτουμε με νερό.
  • Βράζουμε για 10 λεπτά, σουρώνουμε το ψάρι και το αφήνουμε να κρυώσει.
  • Διαχωρίζουμε με πιρούνι το ψαχνό από τα κόκαλα.
  • Χτυπάμε τα υλικά της σάλτσας, περιχύνουμε το ψάρι και γαρνίρουμε με το κρεμμύδι και τον μαϊντανό.

 

comments powered by Disqus
Επιμελητήριο Κυκλάδων Επιμελητήριο Δωδεκανήσου
Copyright © 2024 Aegean Cuisine.
Βρείτε μας και εδώ