Σαλάτα με Τηγανητό Αρνάκι
Χρόνος
Προετοιμασία: 10’, Μαγείρεμα: 60’
Δυσκολία
3/10
Μοιράσου το

Συνταγή: Κώστας Τσίγκας
Πηγή: Περιοδικό “Cook Book”, Εφημερίδα «Έθνος της Κυριακής», Τεύχος 20, Φεβρουάριος 2010

Υλικά

  • 1 στήθος αρνίσιο
  • 2 κουτ. σούπας σέλερι ψιλοκομμένο
  • 2 καρότα κομμένα σε ροδέλες
  • 1 κρεμμύδι κομμένο σε ροδέλες
  • Αλάτι, πιπέρι

Για τη μαρινάδα:
2 κουτ. σούπας μουστάρδα

1 πρέζα μπαχάρι
1 κουτ. γλυκού μέλι
Αλάτι, πιπέρι

Για το πανάρισμα:
Λίγο αλεύρι
2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο

Για τη σαλάτα:
1 μήλο πράσινο αποφλοιωμένο και κομμένο σε πολύ μικρούς κύβους
2 ντομάτες, κομμένες σε πολύ μικρούς κύβους
1 κουτ. σούπας δυόσμο ψιλοκομμένο
1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 πράσινο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
½ λεμόνι (τον χυμό του)
Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

  • Βάζουμε το κρέας με το σέλερι, τα καρότα και το κρεμμύδι σε μια κατσαρόλα με αρκετό νερό ώστε να καλύψει το κρέας, αλατοπιπερώνουμε καλά και βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 45 λεπτά.
  • Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και, μόλις κρυώσει το κρέας, αφαιρούμε τα κόκαλα (αν υπάρχουν) και το κόβουμε σε λωρίδες.
  • Αναμειγνύουμε όλα τα υλικά της μαρινάδας σε ένα γυάλινο μπολ, βάζουμε μέσα το κρέας και το αφήνουμε να μαριναριστεί για 5 λεπτά.
  • Ρίχνουμε το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και, μόλις ζεσταθεί, αλευρώνουμε ελαφρά το κρέας και το τηγανίζουμε μέχρι να ροδίσει.
  • Βάζουμε όλα τα υλικά για τη σαλάτα σε ένα μπολ και τα ανακατεύουμε πολύ καλά.
  • Σερβίρουμε σε κάθε πιάτο από δύο κουταλιές σαλάτα και από πάνω μοιράζουμε τα κομμάτια του μαγειρεμένου αρνιού.
comments powered by Disqus
Επιμελητήριο Κυκλάδων Επιμελητήριο Δωδεκανήσου
Copyright © 2024 Aegean Cuisine.
Βρείτε μας και εδώ