Σαλάτα με Σελάχι Ποσαρισμένο σε Κρασί (Σαλατούρι)
Δυσκολία
3/10
Μοιράσου το

Νταϊάνα Κόχυλα
Τη συνταγή αυτή θα τη βρείτε στο βιβλίο AegeanCuisine

Υλικά

  • 1 φλιτζ. ζωμό ψαριού
  • 1 φλιτζ. ροζέ κρασί Πάρου
  • 500 γρ. σελάχι
  • 2/3 φλιτζ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
  • Ξύσμα και χυμό από 1 λεμόνι
  • 1 ματσάκι μαϊντανό χοντροκομμένο
  • 1 μέτριο κρεμμύδι κομμένο στα τέσσερα και κατόπιν σε πολύ λεπτές φέτες
  • Αλάτι και πιπέρι όσο θέλουμε
Εκτέλεση

 

  • Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ή βαθύ τηγάνι βάζουμε το ζωμό ψαριού και το κρασί να πάρουν βράση.
  • Κατεβάζουμε τη φωτιά ώστε να σιγοβράζει και ζεματάμε το σελάχι για 4 λεπτά.
  • Βγάζουμε το ψάρι, το αφήνουμε να κρυώσει λίγο και το κόβουμε ακολουθώντας τις ίνες του ώστε να αφαιρέσουμε τη σάρκα.
  • Σε ένα μικρό μπολ, χτυπάμε μαζί με σύρμα το ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού και το ξύσμα.
  • Φυλάμε στην άκρη 2 κουταλιές από την μαρινάτα.
  • Μαρινάρουμε το ψάρι στο υπόλοιπο μείγμα για 15 λεπτά.
  • Βγάζουμε το ψάρι με τρυπητή κουτάλα.
  • Σε ένα άλλο μικρό μπολ, αναμειγνύουμε το μαϊντανό και το κρεμμύδι.
  • Αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε με τις υπόλοιπες 2 κουταλιές μαρινάτα.
  • Ανακατεύουμε απαλά με το σελάχι και σερβίρουμε αμέσως.

 

 

Το σελάχι είναι μια από τις τοπικές σπεσιαλιτέ της Πάρου και μαγειρεύεται με διαφόρους τρόπους. ένα δημοφιλές πιάτο είναι σελάχι ψητό με σάλτσα ντομάτας. Ένα άλλο είναι η ακόλουθη σαλάτα, που είναι ένα ωραίο και ελαφρύ καλοκαιρινό πιάτο. παραδοσιακά, το ψάρι είτε γίνεται ποσέ είτε ζεματίζεται σε αλατισμένο νερό. Προτείνω το πασάρισμα σε συνδυασμό από ζωμό και τοπικό ροζέ κρασί.

 

comments powered by Disqus
Επιμελητήριο Κυκλάδων Επιμελητήριο Δωδεκανήσου
Copyright © 2024 Aegean Cuisine.
Βρείτε μας και εδώ