Ρεβυθοκεφτέδες
Δυσκολία
3/10
Μοιράσου το

Δήμος Ίου

Υλικά

  • ½ κιλό ρεβύθια
  • Μαϊνανός (σε ποσότητα της αρεσκείας σας)
  • Σέλινο (σε ποσότητα της αρεσκείας σας)
  • Δυόσμος (σε ποσότητα της αρεσκείας σας)
  • 2 κρεμμύδια
  • ½ κιλό αλεύρι (που φουσκώνει μόνο του)
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
Εκτέλεση

 

  • Βάζουμε τα ρεβύθια στο νερό να μαλακώσουν και τα αφήνουμε για 8 τουλάχιστον ώρες.
  • Στραγγίζουμε τα ρεβύθια και τα ψιλοκόβομε στο μπλέντερ.
  • Ανακατεύουμε τα αλεσμένα ρεβύθια με τα μυρωδικά, τα κρεμμύδια ψιλοκομμένα, το αλεύρι και το αλατοπίπερο και με όσο νερό απαιτείται για το μείγμα.
  • Σκεπάζουμε το μίγμα με μια πετσέτα και το αφήνουμε λίγη ώρα για να φουσκώσει.
  • Τηγανίζουμε σε καυτό λάδι, ρίχνοντας τόση ποσότητα μείγματος όση χωρά σε μια κουταλιά της σούπας.
  • Φροντίζουμε ο κεφτές να τηγανιστεί και από τις δύο πλευρές.

 

comments powered by Disqus
Επιμελητήριο Κυκλάδων Επιμελητήριο Δωδεκανήσου
Copyright © 2024 Aegean Cuisine.
Βρείτε μας και εδώ