Αρχή
Aegean Cuisine
Μανιφέστο Κυκλαδίτικης Κουζίνας
Γίνε μέλος
Δραστηριότητες
Βιβλίο
Γλωσσάρι
Χάρτης
Forum
Είσοδος
Εγγραφή
Επιχειρήσεις
Προϊόντα
Συνταγές
Αρχή
AEGEAN CUISINE
Δυσκολία
3/10
Κάρπαθος
Μοιράσου το
Ρεβύθια με Ρύζι
Γεώργιος Μαγιάφης
Σύλλογος Εστιατόρων Καρπάθου
Υλικά
500 γρ. ρεβύθια
1/2 φλυτζάνι λάδι
1 φλυτζάνι ρύζι
1 κρεμμύδι μεγάλο
2 σκελίδες σκόρδο κομμένο σε φέτες
2 ώριμες ντομάτες
1 κουταλάκι σόδα
Αλάτι
Πιπέρι
Κύμινο
2-3 φύλλα δάφνης
Εκτέλεση
Βάζουμε τα ρεβύθια στο νερό μαζί με τη σόδα, από το προηγούμενο βράδυ.
Το πρωί τα στραγγίζουμε, τα ξεπλένουμε και τα βάζουμε στη φωτιά με νερό να μαλακώσουν.
Μόλις αρχίσουν να βράζουν αφαιρούμε τους αφρούς που βγάζουν.
Τα αφήνουμε να βράσουν αρκετά και μετά τα στραγγίζουμε και βάζουμε καινούριο νερό.
Σε ένα άλλο τηγάνι τσιγαρίζουμε στο λάδι το κρεμμύδι και το σκόρδο και κατόπιν τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα με τα ρεβύθια.
Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και τις τομάτες.
Μόλις ψηθούν τα ρεβύθια ρίχνουμε το ρύζι ανακατεύοντας συνέχεια μέχρι να ψηθεί.
Please enable JavaScript to view the
comments powered by Disqus.
comments powered by
Disqus